Förlust i första träningsmatchen
Publicerad: 2020-08-12
Nyhet
Första matchen för säsongen 2020/2021 slutade med förlust för Linköping Hockey Club. Hemmalaget IK Oskarshamn tog ledningen i första perioden och höll den sedan vägen ut.

Resultatet till trots så fick ledarstaben en hel del positiva svar. Fokuset inför matchen låg på spelet utan puck och den struktur som spelidén bygger på.

– Vi ser att delar i vårat spel utifrån det system vi vill sätta sitter. Vi gör bra saker i forecheck, backcheck och i egen zon, det finns en struktur i spelet utan puck. Det vi måste bli bättre på är kamperna, att vinna en mot en och den här dagliga insatsen i att tävla, säger Johan Åkerman.

Var det något som stack ut bland de positiva sakerna?
– Det var generellt bra. Det är svårt att utvärdera enskilda insatser så här tätt inpå, men vi utvärderar lagdelarna i stort utifrån strukturen just nu och där det handlar om att jobba tillsammans och att kommunicera. Det fanns många bra grejer att jobba vidare med där.

Hur jobbar ni vidare de kommande dagarna?
– I morgon kommer den här matchen att feedbackas till spelarna i de olika segmenten som vi pratade om in matchen. Sen kommer vi att lyfta saker som måste bli bättre i vår vardag, att tävla och vinna kamper.

Matchfakta
Första perioden
06.55 1-0 Jonas Engström (Filiph Engsund)

Andra perioden
15.12 2-0 Jonas Engström (Philip Samuelsson, Jan Ordos)
17.07 3-0 John Dahlström (Nolan Zajac, Filip Karlsson)

Tredje perioden
06.35 3-1 Patrik Lundh (Markus Ljungh, Jonas Holös) PP2
59.21 4-1 Jan Ordos (Kim Rosdahl, Janosik) PP1

Skott: 26-23 (4-8, 10-6, 12-9)
Utvisningar IKO 8x2
Utvisningar LHC 5x2

Kommunikation Gustaf Douhán
Huvudpartners