Törna är tillbaka!
Publicerad: 2018-01-24
Pressmeddelande
Linköping Hockey Club kan idag meddela att forwarden Henrik Törnqvist återvänder till Cluben! Henrik kommer närmast från Karlskrona och har skrivit på ett kontrakt som gäller den här säsongen med option för nästa säsong.

21-årige Henrik har en lång historia i Linköping och har tagit sig hela vägen från U16-verksamheten till A-laget. Efter tre säsonger i A-laget valde han inför den här säsongen att gå till Karlskrona, men väljer nu att återvända till Linköping.

– Det känns väldigt bra att få komma tillbaka till Linköping. Jag känner föreningen väldigt väl, jag vet vad jag kommer in i för miljö och jag vet hur laget vill spela. Men framförallt ser jag fram emot att få dra på mig LHC-tröjan igen och spela inför publiken i Saab Arena, säger Henrik.

General Manager Fredrik Emvall ser fram emot Henriks återkomst.

– Vi får en kille som vi känner väl och som vi vet kommer att komma in i vårt system direkt. Vi är i behov av att förstärka på forwardssidan och då blev det här en väldigt bra lösning för båda parter, säger han.

Henrik är spelklar per omgående och kan således debutera för LHC redan i morgon. Då Fredrik Karlström bär Henriks gamla tröjnummer, 17, så kommer Henrik numera att bära nummer 11 i LHC-tröjan.

Informatör Gustaf Pettersson