Tjeckisk landslagsspelare till Cluben

7 maj 2021 11:00
Nyhet

24-åriga Lenka Serdar är nästa pusselbit som läggs till Thomas Pettersens lagbygge. Den tjeckiska landslagsforwarden har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över två säsonger.


Lenka växte upp i USA med tjeckiska föräldrar och har således fått större delen av sin hockeyutbildning i Nordamerika. Bland annat har hon under fyra säsonger representerat Cornell University. Senast kommer hon från en säsong som hon inledde i tjeckiska Pribram innan hon avslutade den i finska TPS.

Nu väntar ett nytt äventyr i karriären i och med flytten till Sverige och Linköping.

– Jag har hört att SDHL är den bästa ligan i Europa och det är en stor anledning till att jag vill spela där. Det är ett OS-år, så det är ett viktigt år och en viktig säsong. Så jag vill spela den bästa hockeyn som går och ha framgång med Linköping, säger Lenka i en intervju som du ser i spelaren ovan.

Att kliva in i SDHL blir ett steg uppåt, sett till ligan status. Det är en omställning som Lenka ser fram emot att göra.

– Jag har spelat europeisk hockey under två år och det kommer hjälpa mig. Den europeiska stilen är lite annorlunda jämfört med den nordamerikanska, den är lite mer kreativ, så jag hoppas att de två sista åren har gjort mig förberedd.

Under sina år i Europa har Lenka ett riktigt bra poängsnitt och man skulle kunna tro att det är en offensivt utpräglad spelare som kommer till LHC. Själv vill hon hellre se sig som en spelare som är användbar i många situationer.

– Min största styrka skulle jag säga är att jag är en väldigt allround-spelare. Självklart älskar jag att spela powerplay, men jag tar också ära i att spela boxplay och fem mot fem. Vad jag än kan göra för att hjälpa laget att vinna.