Matchdagsrapport för bortamatchen mot Växjö
Publicerad: 2022-01-15
Nyhet
Vi laddar för en spännande eftermiddag med SHL-match i Vida Arena. Här får du de statistiska förutsättningarna inför matchen.

Matchen
Eftermiddagens match är den 34:e i ordning för Linköping Hockey Club. För Växjö är det den 31:e matchen i årets grundserie.

LHC
Brian Gibbons, David Rautio, Robert Lantosi och Linus Cronholm är inte tillgängliga för spel.

Motståndet
Växjö ligger för närvarande på sjätte plats i tabellen med 51 inspelade poäng på 30 matcher. Richard Gynge och Pontus Holmberg leder lag poängmässigt med 26 respektive 25 poäng. LHC-bekantingen Olle Lycksell är fyra i den interna poängligan med 19 pinnar.

Tidigare möten
Växjö har vunnit båda matcherna lagen emellen den här säsongen, med siffrorna 2-0 och 2-1.

Statistik
Växjö är seriens näst bästa hemmalag med 34 inspelade poäng på 16 tillfällen, vilket ger ett poängsnitt på strax över 2 poäng per hemmamatch. LHC ligger på åttonde plats i bortatabellen med 19 poäng på 16 matcher.

Sett över hela säsongen är LHC:s seriens elfte bästa lag i powerplay med 17.98% i utdelning. Växjö i sin tur ligger på tredje plats i powerplay-tabellen 27.85% i utdelning.

I boxplay är LHC seriens sjunde bästa lag med 77.89%. Växjö ligger på tionde plats med 76.06%.

Växjö är seriens näst bästa lag i den första perioden och har vunnit 40% av inledningsakterna. LHC i sin tur har sin styrka i tredje perioden, där man har lyckats vinna de sista 20 minuterna vid 36.36% av tillfällena.

Så följer du kvällens match
Kvällens match visas på C More Live 3 samt cmore.se Du kan också följa med i vår liverapportering på Twitter.

{!A}

Kommunikatör & Presschef Gustaf Douhán
Huvudpartners