Första nyförvärvet är klart!
Publicerad: 2018-04-06
Pressmeddelande
Linköping Hockey Club kan idag presentera det första nyförvärvet inför säsongen 2018/2019. 22-årige Filip Karlsson har skrivit på ett kontrakt över två år och kommer närmast från spel i SHL-konkurrenten Rögle BK.

Filip är född och uppvuxen i Ängelholm och inledde sin hockeykarriär i Rögle BK. Redan 2013/2014 gjorde han sin första framträdanden i seniorhockeyn med 17 matcher i Hockeyallsvenskan. Det har därefter blivit ytterligare 26 matcher i Allsvenskan samt 111 matcher i SHL. Den sista siffran skulle varit betydligt högre om han inte råkat ut för en allvarlig skada i november som gjorde att resten av säsongen blev inställd.

– Det känns väldigt kul att komma till Linköping. Jag hoppas att jag kan fortsätta utvecklas i deras miljö och det känns väldigt spännande. Jag har fått ett bra intryck av organisationen och jag ser fram emot att flytta upp framöver och börja träna med laget, säger Filip i en kort kommentar.

Filip kan spela både center och ytterforward, en egenskap som gör han än mer intressant i den moderna ishockeyn. Det är en ung kille som redan har stor erfarenhet av seniorhockey och som LHC hoppas ska kunna ta nästa steg i sin utveckling.

– Filip är en ung och utvecklingsbar spelare som vi ser en stor potential i. Vi hoppas att han ska komma igång igen i Linköping efter en skadefylld fjolårssäsong. Vi vet att han kommer att jobba stenhårt varje dag och det känns som en karaktär som kommer passa bra in i befintlig trupp, säger General Manager Fredrik Emvall.

Kommunikation Gustaf Pettersson
Huvudpartners