Dan om det förbättrade boxplay-spelet
Publicerad: 2020-12-05
Intervju
Dan Pettersson börjar hitta formen. Efter att ha gjort comeback från sin skada har saker och ting börjat falla på plats.

– Det har känts bättre och bättre både för mig och för laget. Vi har hittat en jämnare nivå på spelet överlag och framförallt tagit poäng, vilket underlättar. Det gör livet lite enklare, säger Dan.

Dan är en nyckelspelare i boxplay. Efter en tuff start på serien, med ett flertal insläppta mål i numerät underläge, så har LHC på slutet hittat en väg framåt och kraftigt ökad procent.

– Vi har ändrat om lite i vårt tänk och alla fyra är lite mer aggressiva än vad vi har varit tidigare. Vi försöker göra det svårt för motståndarna att hitta sina perfekta lägen, så där har vi steppat upp rejält. Det är en viktig aspekt för att vinna hockeymatcher. Vi har många spelare som är villiga att offra sig och blocka skott.

Tillsammans med Jimmy Andersson har Dan en del av ansvaret när det kommer till att scouta motståndarnas powerplay och därefter drar upp strategin för boxplay-spelet.

– Vi har fått lite ansvar där och det är något som både jag och Jimmy växer med och som vi tycker är väldigt roligt. Det är kul att nörda ner sig lite och vi har hittat en bra balans i det. Vi har fått bra utdelning på det och det känns väldigt kul.

LHC avslutar veckan med match borta mot Växjö, en drabbning som Dan ser fram emot.

– Det ska bli roligt att spela igen. De här trematchersveckorna är väldigt roliga och vi har väldigt goda chanser. Självförtroendet har byggts upp de senaste veckorna och vi åker till Växjö för att ta med oss poän cbgerg hem.

Kommunikatör & Presschef Gustaf Douhán
Huvudpartners