Östling: "Vi visade upp en helt annan energi idag"
Publicerad: 2019-09-14
Efter match
LHC visade att gårdagens förlust mot SDE var en engångsföreteelse. AIK besegrades på hemmaplan med 4-1 efter en insats som var betydligt mer energifylld än gårdagens.

Efter gårdagens förlust mot SDE var det stor revanschlusta i LHC-lägret. Efter att ha gått mållösa från SDHL-premiären så tog det inte mer än tre och en halv minut innan hemmalagets första puck låg i nät, när Tori Hickel presenterade sig för sin nya hemmapublik. Målet från Toris klubba var kvitteringspucken till 1–1 då AIK tog ledningen redan i första minuten.

Det gick fort i inledningen av matchen och LHC gick upp i ledning mindre än en och en halv minut efter kvitteringen då Vilma Tanskanen sköt sitt första mål i LHC-tröjan.

LHC var det lag som sköt flest skott på mål över 60 minuter (totalt 48 mot AIK:s 23). Det gav också utdelning två gånger om i andra perioden när såväl Zoe Hickel som Lene Tendenes satte dit pucken och sköt upp LHC i tremålsledning inför sista perioden.

Väl där spelade LHC av tillställningen på ett ordnat sätt och slutresultatet skrevs till 4-1.

Madeleine Östling var nöjd med sitt lagets insats när hon fick sammanfatta den.

– Vi visade upp en helt annan energi idag. Vi åkte betydligt mer skridskor och vi vann matchen välförtjänt. Vikten av det hårda arbete som vi investerade i den här matchen, och som vi behöver fortsätta investera framöver, belönade sig verkligen och det var riktigt härligt att se, säger Madeleine.

Nästa hemmamatch i SDHL spelas lördagen den 28:e september. Då möter vi Brynäs i Saab Arena med nedsläpp 13.30.