Viktigt att vi kan omgruppera oss

16 november 2016 20:53
Inför Match

Säsongens andra back-to-back möte väntar för Linköping Hockey Club. För motståndet står Brynäs IF med start på hemmaplan i Saab Arena. Då gör backen Anssi Salmela debut i LHC-tröjan.


– Brynäs är ett av de mest formstarka lagen i SHL just nu och har spelat väldigt bra över lång tid. Vi vet att det är ett skickligt lag som spelar intensivt och spelar med ett bra självförtroende just nu. Det kommer bli två tuffa matcher, säger Dan Tangnes.

Linköping har stått för ett antal bra prestationer på senare tid och plockat poäng i de senaste fyra SHL-matcherna. Känslan som råder är att laget är på rätt väg efter en tuff inledning av SHL-säsongen.

– Det kommer bli viktigt att vi kan omgruppera oss och omfokusera efter matchen senast. Målsättningen och vår approach just nu är att vi ska ta små steg i rätt riktning och sätta årsbästa hela tiden. Vi har satt oss i ett läge där vi kan komma in och spela avslappnat och där vi har spelat till oss ett bättre självförtroende nu. Vi ser en annan trygghet och stabilitet nu och framförallt ett annat lugn med pucken vilket har gett oss ett bättre passningsspel. Det gör att vi kan spela i ett högre tempo och sätta mer prägel på matcherna.

Mot Brynäs gör backen Anssi Salmela sin första match i LHC-tröjan och Dan Tangnes har en plan för hur han ska matcha in sitt senaste nyförvärv.

– Hans kvalitéer känner vi till ganska väl efter att ha sett honom i många år i SHL. Han har inte spelat på ett tag så vi får ge honom möjligheten att komma in och hitta sitt spel och anpassa det efter vårt spelsätt. Vi tycker att det är lika bra att kasta in honom i hetluften direkt och spela honom en del minuter så att han acklimatiserar sig så fort som möjligt.