LHC tar kraftfullt avstånd
Publicerad: 2018-09-21
Pressmeddelande
En incident inträffade på ståplatsläktaren vid gårdagens match mellan LHC och HV71. En person på LHC-läktaren hånade supportrarna i HV71 på ett helt förkastligt sätt.

Det som hände var ett hånfullt agerande mot en HV71-supporter som förolyckades i en trafikolycka i somras.

– Vi tar givetvis kraftfullt avstånd ifrån detta och utreder nu saken. Det är långt över gränsen och inte okej någonstans och heller absolut inte i vår eller någon annan arena, säger klubbdirektören Anders Mäki.

Först vill LHC säkra händelsen via kamera- och vittnesuppgifter för att sedan vidtaga åtgärder.

– Vi som förening kommer att göra det vi kan och också för rättssäkerhetens skull ta hjälp av ordningsmakt för reda ut konsekvenserna för de inblandade. I vårt fall gäller så kallad arrangörsavstängning och därefter gäller den juridiska möjligheten som rättssamhället svarar för, säger Anders.

Det är inte klarlagt om personen är medlem i White Lions eller inte. Ståplatsläktaren rymmer 4-5 gånger fler människor än som är medlemmar i White Lions.

– Oavsett medlem eller inte så vet jag efter samtal med White Lions ordförande att de har samma syn på saken som oss. Det här var långt över gränsen.

LHC kommer under processen dels vara väldigt tydligt mot den eller de inblandade personerna samt informera supportrar i allmänhet och White Lions att denna typ av aktiviteter är helt förkastliga. Oavsett om det är ungdomligt oförstånd över konsekvenserna så skall alla tydligt veta var gränsen går.

– Vi som förening ber naturligtvis HV71 och North Banks Supporters om ursäkt och jag förutsätter att White Lions gör detsamma. Vårt arbete nu handlar om att dels identifiera hela händelsen, vidtaga åtgärder mot den enskilde samt se till att det inte händer igen.

– Vi har en härlig rivalitet mellan LHC och HV71 men alla måste vara medvetna om var gränserna går, avslutar Anders.

Kommunikation Gustaf Pettersson