• Huvudsponsorer

Lördag Lör 5 Januari Jan
Söndag Sön 6 Januari Jan
Onsdag Ons 9 Januari Jan
Torsdag Tor 10 Januari Jan
Fredag Fre 11 Januari Jan
Lördag Lör 12 Januari Jan
Söndag Sön 13 Januari Jan
Onsdag Ons 16 Januari Jan
Idag 17 Januari Jan
Lördag Lör 19 Januari Jan
Söndag Sön 20 Januari Jan
Måndag Mån 21 Januari Jan
Tisdag Tis 22 Januari Jan
Onsdag Ons 23 Januari Jan
Torsdag Tor 24 Januari Jan
Lördag Lör 26 Januari Jan
Söndag Sön 27 Januari Jan

Hej alla LHC-supportrar!

19 april 2018 14:07
Krönika

Jag vill bara informera om läget i LHC, då jag förstår att det är mycket frågor och tankar därute med tanke på allt som händer i klubben just nu.


En del ”vanligt folk” tror att alla går på semester och att man ska vila upp sig till nästa säsong. Men som ni som följer oss mer noggrant vet vid det här laget är det full aktivitet direkt en säsong avslutas. Utvärderingar skall göras, koncept för marknadsarbete och biljetter skall färdigställas, spelprogrammet skall hanteras, olika träffar planeras och på sportsidan skall lagbyggena slutföras.

Vi tittar också på att utveckla vår arena, ett arbete som måste igång snabbt för att hinna bli klart till nästa säsong. Vi har dragit igång två olika projekt redan nu och några ytterligare justeringar är planerade.

Mycket av allt detta arbete startar långt tidigare, innan slutspelet drar igång men givetvis är det olika saker som framkommer på vägen som påverkar de slutliga koncepten.

Därför kom det helt klart som en chock för oss alla när vår huvudtränare valde att säga upp sig. Ni har alla läst om anledningarna till detta men samtidigt hamnar ju prioriteringarna för ett antal personer i klubben helt plötsligt på ett arbete som inte var planerat.

Nu har vi så bra och erfarna medarbetare i organisationen så att det mesta av ovanstående uppgifter utförs på ett bra sätt, men givetvis ser vi precis som många av er som följer oss därute att tränarfrågan är mycket viktig. Eftersom det är människor vi har att göra med så har vi därför svårt att lämna information under resans gång och dessutom kvarstår vår klubbs policy att inte kommentera rykten förrän det är klart. Så jobbar de flesta klubbar och förutom respekten mot de inblandade och deras omgivning så tar en sådan hantering dessutom fokus från uppgiften.

En modern hockeytränare av idag är en del av ett team om totalt fyra tränare. Dessa skall jobba ihop extremt intensivt under en hockeysäsong, stundvis utsättas för stor press och driva ett lag på högsta nivå på ett mycket professionellt sätt. Varje enskild dag! Det är nämligen alla de små detaljerna och rutinerna i den dagliga träningen som skapar det konsekventa uppträdandet på isen samt den viktiga utvecklingen att bli litet bättre hela tiden – ung som gammal.

Många tror att det bara är att ringa upp en tränare, mejla över ett kontrakt och köra. Så går det inte riktigt till, arbetsmetodiken är litet mer komplicerad än så för att vara så säker som möjligt att slutresultatet blir bra.

Därefter kontaktar vi ett par stycken för en första intervju, där man går igenom verksamheten, hur parterna ser på alla detaljer i ledarskapet, spelet, grundvärderingarna. Om allt känns bra vill vi att tänkbara kandidater får möjlighet att träffa sina möjligt kommande tränarkollegor under ett par timmar för att vrida och vända på alla resonemang, där även dimensionen i samarbetet givetvis blir viktig. Jag vill förtydliga att det inte innebär att vi söker likartade människor, tvärtom, det är teamet ihop som skall komplettera varandra men de ska också jobba väldigt tajt ihop och gemensamt svara för ett förhållningssätt och spelidé som gagnar laget och LHC som klubb.

Därtill finns en dimension i att tänkbara kandidater troligen har en egen situation med andra alternativ som denne måste hantera utifall att det inte blir ett jobb i LHC. Det innebär att den ovan beskrivna arbetsprocessen ibland måste gå väldigt snabbt och prioriteras mellan olika kandidater.

Vi tycker att det är av allra största vikt att detta blir så bra som det är möjligt utan att riskera att vi tappar mark på annat håll och på så sätt kan förlora andra pusselbitar.

Som vi har sagt tidigare är vi inte nöjda med slutresultatet för herrlaget denna säsong. Parallellt med allt annat utvärderar vi självklart alla tänkbara detaljer för att för att göra oss bättre – både på isen och vid sidan om.

Vi har redan i höstas dragit igång ett arbete på styrelsenivå med att blicka fem år framåt. Vilka mål och strategier skall vi sikta in oss på? Nu när det verkligen känns som om vi står och stampar på kvartsfinalsnivå ett par år i rad så känns det ännu mer aktuellt att sjösätta detta strategiska arbete, där styrelsen beslutar och vi vill skapa delaktighet både i personalgrupp och hos intressenter.

Avslutningsvis, vi förstår mycket väl att tålamodet är litet och att Ni vill att vi ska lägga hela pusslet på en gång. Det vill vi också – men det är också enormt viktigt att det blir rätt pusselbitar…

För er som önskar mer information så kommer vi inom kort att bjuda in till ett supportermöte, öppet för alla intresserade, den 14 maj. Utöver det har vi också sedvanliga träffar med samarbetspartners. På alla dessa finns tillfälle att ställa alla frågor! Välkomna!

Med vänlig hälsning
Anders Mäki
Klubbdirektör