• Huvudsponsorer

Niklas Persson blir ny General Manager i Linköping Hockey Club

6 mars 2019 15:05
Pressmeddelande

Linköping Hockey Club meddelar idag att Niklas Persson blir ny General Manager. Niklas ersätter därmed Fredrik Emvall, som idag meddelade att han slutar efter innevarande säsong.


– Det känns mycket bra att kunna presentera Niklas som ersättare till Fredrik. Niklas har en stor kompetens inom sporten med sin långa och mycket framgångsrika karriär som spelare. Niklas har också visat prov på stora ledaregenskaper, vilket syns i antalet lagkaptensuppdrag som han har haft under karriären. Han har under den senaste säsongen fått en djupare insyn i hur rollen som General Manager funkar och vi är övertygade om att Niklas kommer att göra ett bra jobb, säger Anders Bouvin, Tillförordnad Klubbdirektör i Linköping Hockey Club.

39-årige Niklas (han fyller 40 i slutet av mars) har en lång och gedigen hockeybakgrund. Som spelare har han spelat på några av de största scenerna i världen med stor framgång. Bland meriterna märks bland annat fyra VM-medaljer, varav ett VM-guld när mästerskapet avgjordes i Stockholm 2013.

Därtill har Niklas spelat 701 matcher i SHL, inklusive slutspel, där 372 av dessa har varit i LHC-tröjan. Niklas har också spelat över 200 matcher i KHL och över 100 i NLA (högstaligan i Schweiz) Han har representerat Sveriges landslag, Tre Kronor, vid sammanlagt 112 tillfällen, varav 43 har varit matcher i Världsmästerskap.

Niklas avslutade sin karriär som elitishockeyspelare i Linköping Hockey Club säsongen 2017/2018. Han har därefter verkat som assisterande General Manager samt instruktör på Ishockeygymnasiet. Nu han blir den högst anställde tjänstemannen inom den sportsliga verksamheten.

– Det är med stor respekt och ödmjukhet som jag tar mig an det här uppdraget. Jag har fått förmånen att jobba vid sidan av Fredrik under årets säsong och har där fått med mig en stor portion erfarenhet och kunskap. Nu ser jag fram emot att fortsätta bygget av laget och organisationen inför den kommande säsongen, säger Niklas Persson.