Jessica Adolfsson vänder hem till Cluben

16 april 2021 10:00
Nyhet

Linköping Hockey Club är glada över att meddela att egna produkten Jessica Adolfsson kommer dra på sig LHC-tröjan säsongen 2021/2022.


Jessica Adolfsson gick fortfarande på högstadiet när hon tog sina första kliv in i LHC:s SDHL-lag. Under tre säsonger gjorde hon 71 framträdanden på elitnivå i LHC-tröjan innan karriären gick vidare med spel i Brynäs. Efter två år i Gävle blev det en säsong i Djurgården innan hon tog klivet över atlanten för spel på Penn State University.

Efter tre år på college, med en examen i psykologi som är planerad till sommaren, har det blivit dags att vända hem till mammas gata och spel i Linköping Hockey Club.

– Helt underbart. Jag gråter av lycka, det är så skönt att vara hemma med familjen och bara vara hemma i Linköping, staden man har vuxit upp i. Det är otroligt spännande, inspirerande och helt fantastiskt, säger Jessica i en intervju som du ser längst upp i artikeln.

Huvudtränaren Thomas Pettersen ser Jessica som ett välkommet och viktigt tillskott till laget.

– Det är en väldigt bra spelare som har samlat på sig värdefull erfarenhet under de senaste åren. Vi fick möjligheten att lära känna varandra bättre när hon deltog i våra träningar under inledningen av säsongen och jag fick ett väldigt bra intryck av henne. Hon kommer att ge gruppen ännu mer pondus och vi förväntar oss att hon tar en stor roll i laget, både på och utanför isen, säger Thomas.

Jessica har under åren fått ikläda sig den svenska landslagsdressen vid 50 tillfällen på seniornivå och hon hymlar inte med målsättningen att ta sig tillbaka till landslaget.

– Det känns inspirerande med landslaget. Jag har haft kontakt med Uffe (Lundberg, förbundskapten) över Atlanten och han har gett och han har verkligen skickat bra feedback till mig. Det känns som att landslaget är på fötterna igen och är redo att köra och jag är redo att fajtas om en plats där och vara en ledande spelare i Damkronorna framöver.

Kontraktet med Jessica är skrivet över två år.