• Huvudsponsorer

Söndag Sön 11 Oktober Okt
Tisdag Tis 13 Oktober Okt
Onsdag Ons 14 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Söndag Sön 18 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Söndag Sön 25 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Onsdag Ons 28 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt

Eddie Larsson blir ny lagkapten i Linköping HC

21 augusti 2018 15:20
Pressmeddelande

Linköping Hockey Club kan idag presentera den kvartett som kommer att utgöra kaptensstyrkan den kommande säsongen.


Kaptensstyrkan kommer att ledas av Eddie Larsson, som därmed blir efterträdare till Niklas Persson i rollen som lagkapten. Han kommer att assisteras av Broc Little, Sebastian Karlsson och Jonas Gustavsson.

– Vi har valt de här fyra spelarna eftersom att de står för exakt de saker som vi som lag vill stå för. Det är spelare som alltid leder via exempel och som visar vägen för sina lagkamrater. Vi är väldigt nöjda med det här valet, säger Tommy Jonsson.

Eddie Larsson blir Clubens åttonde lagkapten under 2000-talet och går i fotspåren av spelare som Mike Helber, Magnus Johansson, Joakim Eriksson, Thomas Johansson, Fredrik Emvall och Niklas Persson.

– Det är väldigt hedrande att bli utsedd lagkapten för det här laget. Att dessutom få bli det i en förening och stad som betyder väldigt mycket för mig känns stort. Vi har precis påbörjat en ny resa med det här laget och jag hoppas att Linköpingsborna kommer till Saab Arena och stöttar oss när SHL-säsongen startar, säger Eddie.

Sebastian Karlsson fortsätter i rollen som assisterande lagkapten, en roll som han har haft under sex föregående säsongerna.

– Jag är glad över att få möjligheten att fortsätta i rollen som assisterande lagkapten. Jag kommer att fortsätta kriga över varje millimeter ute på isen för det här laget och den här föreningen. För mig ligger det mycket stolthet i den här rollen, säger Sebastian.

För Broc Little blir det en ny erfarenhet att verka som en av lagets kaptener.

– Det är väldigt kul att jag har fått frågan och det är något som jag tar stor ära i. Jag hoppas och tror att det kommer att få mig att växa ännu mer som person och som spelare i det här laget. Jag tycker att vi har ett väldigt intressant och spännande lag den här säsongen som jag ser fram emot att leda tillsammans med mina kaptenskollegor, säger Broc.

Målvakten Jonas Gustavsson kommer att verka som assisterande lagkapten internt, då rådande regelverk omöjliggör för målvakter att agera lag– eller assisterande kapten under match. Precis som sina kaptenskollegor är Jonas stolt och hedrad över uppdraget.

– Det är klart att man känner sig hedrad över att få den här rollen och att coacherna ser egenskaperna som de eftersträvar i en själv. Jag kommer fortsätta vara mig själv och pusha såväl mig själv som laget till bra resultat i vinter, säger Jonas.