• Huvudsponsorer

Lördag Lör 5 Januari Jan
Söndag Sön 6 Januari Jan
Onsdag Ons 9 Januari Jan
Torsdag Tor 10 Januari Jan
Fredag Fre 11 Januari Jan
Lördag Lör 12 Januari Jan
Söndag Sön 13 Januari Jan
Onsdag Ons 16 Januari Jan
Idag 17 Januari Jan
Lördag Lör 19 Januari Jan
Söndag Sön 20 Januari Jan
Måndag Mån 21 Januari Jan
Tisdag Tis 22 Januari Jan
Onsdag Ons 23 Januari Jan
Torsdag Tor 24 Januari Jan
Lördag Lör 26 Januari Jan
Söndag Sön 27 Januari Jan

Eddie Larsson blir ny lagkapten i Linköping HC

21 augusti 2018 15:20
Pressmeddelande

Linköping Hockey Club kan idag presentera den kvartett som kommer att utgöra kaptensstyrkan den kommande säsongen.


Kaptensstyrkan kommer att ledas av Eddie Larsson, som därmed blir efterträdare till Niklas Persson i rollen som lagkapten. Han kommer att assisteras av Broc Little, Sebastian Karlsson och Jonas Gustavsson.

– Vi har valt de här fyra spelarna eftersom att de står för exakt de saker som vi som lag vill stå för. Det är spelare som alltid leder via exempel och som visar vägen för sina lagkamrater. Vi är väldigt nöjda med det här valet, säger Tommy Jonsson.

Eddie Larsson blir Clubens åttonde lagkapten under 2000-talet och går i fotspåren av spelare som Mike Helber, Magnus Johansson, Joakim Eriksson, Thomas Johansson, Fredrik Emvall och Niklas Persson.

– Det är väldigt hedrande att bli utsedd lagkapten för det här laget. Att dessutom få bli det i en förening och stad som betyder väldigt mycket för mig känns stort. Vi har precis påbörjat en ny resa med det här laget och jag hoppas att Linköpingsborna kommer till Saab Arena och stöttar oss när SHL-säsongen startar, säger Eddie.

Sebastian Karlsson fortsätter i rollen som assisterande lagkapten, en roll som han har haft under sex föregående säsongerna.

– Jag är glad över att få möjligheten att fortsätta i rollen som assisterande lagkapten. Jag kommer att fortsätta kriga över varje millimeter ute på isen för det här laget och den här föreningen. För mig ligger det mycket stolthet i den här rollen, säger Sebastian.

För Broc Little blir det en ny erfarenhet att verka som en av lagets kaptener.

– Det är väldigt kul att jag har fått frågan och det är något som jag tar stor ära i. Jag hoppas och tror att det kommer att få mig att växa ännu mer som person och som spelare i det här laget. Jag tycker att vi har ett väldigt intressant och spännande lag den här säsongen som jag ser fram emot att leda tillsammans med mina kaptenskollegor, säger Broc.

Målvakten Jonas Gustavsson kommer att verka som assisterande lagkapten internt, då rådande regelverk omöjliggör för målvakter att agera lag– eller assisterande kapten under match. Precis som sina kaptenskollegor är Jonas stolt och hedrad över uppdraget.

– Det är klart att man känner sig hedrad över att få den här rollen och att coacherna ser egenskaperna som de eftersträvar i en själv. Jag kommer fortsätta vara mig själv och pusha såväl mig själv som laget till bra resultat i vinter, säger Jonas.