Sex spelare lämnar Linköping Hockey Club

21 mars 2019 09:30
Pressmeddelande

För en vecka sedan tog SHL-säsongen slut för Linköping Hockey Club. Sedan dess har General Manager Niklas Persson haft samtal med spelare och ledare för att inleda utvärderingsarbetet. Efter dessa samtal kan vi meddela att sex spelare lämnar Linköping Hockey Club.


Fredrik Karlström kom till LHC inför säsongen 2017/2018 från AIK. Efter två säsonger i LHC-tröjan med 80 tävlingsmatcher och 15 poäng som facit går hans hockeykarriär vidare i en annan klubb.

Chad Billins går även han vidare i karriären. Det blev totalt tre säsonger i LHC uppdelat på två sejourer där Chad har varit en framträdande back i det offensiva spelet. Chad har under sin tid i LHC spelat 171 tävlingsmatcher och producerat 89 poäng.

Daniel Olsson Trkulja kom från AIK inför säsongen 2017/2018. Efter en stark förstasäsong med godkänd offensiv utdelning har det under år två gått trögare för ”Trucken”. Vi sammanfattar hans tid i LHC med 93 tävlingsmatcher och 16 poäng.

Centern James Wright var sist in på forwardssidan inför säsongen 2018/2019 och skrev ett tvåårskontrakt där år två var ett så kallat optionsår. Parterna har kommit överens om att inte aktivera optionen och James lämnar således LHC. James stod för sammanlagt 11 poäng på 44 tävlingsmatcher i LHC-tröjan.

Alexander Karlsson blev uppflyttad från J20-laget inför säsongen innevarande säsong för att fylla positionen som åttonde back. Han säsong fylldes av spel med både A-lag och J20 vilket har gett Alexander en fortsatt positiv utvecklingskurva och en bra plattform att stå på framöver. Det blev sammanlagt 20 SHL-matcher för Alexander och ett mål framåt i protokollet.

Kristoffer Gunnarsson kom till LHC i mitten av december på ett låneavtal från Frölunda. Planen har hela tiden varit att Kristoffer ska återvända till Göteborg efter avslutat spel med LHC och så kommer det att bli. Kristoffer spelade 26 matcher i LHC.

Vi tackar dessa herrar för deras insatser för Linköping Hockey Club och önskar dem lycka till i framtiden.