• Huvudsponsorer

Veckouppdatering från SDHL-laget

18 maj 2020 11:05
Nyhet

Framöver kommer vi att få möjlighet att följa SDHL-laget lite närmare. Forwarden Moa Wernblom kommer på lhc.eu att lämna kontinuerliga rapporter om vad laget och spelarna sysslar med den här tiden på året.


Träningsvecka nummer två efter tester och återsamling är nästan avklarad. Efter förra veckans genomkörare har vi nu kommit in träningen på allvar och passens belastning har ökat både på hjärta och muskler. Nanna Holm Glaas, nygammal fystränare för SDHL laget, är det som lägger upp programmen för oss.

Just nu är programmet uppbyggt med styrketräning i gymmet måndag, onsdag och fredag. Vi har konditionsträning tisdag, torsdag och lördag. Följt av att vi spelare på egen hand ska lägga till våra personliga program två till tre gånger i veckan. Dessa individuella program består av övningar som vi spelare på grund av olika anledningar, exempelvis tidigare skador måste jobba lite extra med för att förhindra att skador uppstår. På lördagar ligger det ett individuellt konditionspass för samtliga spelare och baserat på resultaten från fystesterna är vi indelade i endera tröskelgruppen eller Vo2 gruppen. Jag själv ingår i tröskelgruppen och mitt lördagspass består av 200 meters och 400 meters intervaller. Den här veckan tycker Nanna att tolv 200 meters intervaller och sex stycken 400 meters intervaller kändes lagom, jag får återkomma om jag håller med henne eller inte.

På tisdagar startar fyspasset med en lagaktivitet. Detta kan vara vilken form av fysisk aktivitet som helst och väljs ut av de äldre spelarna i laget. Dessa aktiviteter är en tävling på blodigt allvar mellan de yngre och äldre spelarna. Med förra veckans fotbollsmatch och denna veckas tre i rad-straffet är ställningen 1-1. Tre i rad-stafetten spelades först till fem vinster där de yngre spelarna vann med 5-4. Tyvärr måste jag vara ärlig och säga att MVP inte gick till den äldre gruppens Lene Tendenes. Med henne ska vi sätta oss ner och träna lite strategi i vanlig hederlig tre i rad innan vi tar en returmatch. Det är viktigt att vi kan skratta och ha roligt trots värk i muskler och blodsmak i munnen, det är vad vi tror kommer bygga ett starkt och sammansvetsat lag.

Nanna har satt ihop ett tufft men bra träningsupplägg där vi verkligen får tänja på gränserna. Denna vecka har styrkepassen legat på en viktbelastning på mellan 80-85% av vårt max och på konditionsträningen har hjärtbelastningen på varje intervall legat på 95%. Vår lagkapten Ingrid Morset avslutade fredagspasset med att trycka upp 85kg åtta gånger fyra set och Marthe Brunvold snittade sina kilometerintervaller i torsdags på 4 minuter per kilometer. Precis som det ska under uppstarten av sommarträningen är det rätt möra kroppar och träningsvärk lite varstans. Därav blir en träningsledig söndag otroligt behövligt innan det är på det igen på måndag. Jag hoppas att ni är lika spännande som vi spelare att följa vår resa och utveckling, för Linköping säsongen 20/21 har startat på allvar! Vi spelare och ledare ska göra allt för att ta oss tillbaka till den absoluta toppen i SDHL och genom dessa kortare inlägg ska jag uppdatera er med hur vi i damlaget förbereder oss för en bra vinter.