Saab och Linköping Hockey Club förlänger sitt samarbetsavtal
Publicerad: 2020-09-17
Pressmeddelande
Sedan 2014 har försvars- och säkerhetsföretaget Saab burit upp namnet på Linköpings största mötesplats. Linköping Hockey Club är således väldigt glada över att meddela att Saab väljer att förlänga sitt avtal till och med 2023, samt utökar sitt engagemang i föreningen.

Saab är nöjda med samarbetet som har pågått sedan 2014. Företaget har sina rötter i Linköping och den största delen av dess anställda finns och verkar på orten. Genom avtalet med LHC får Saab ytterligare möjlighet att vara en aktiv part av stadens utveckling, samtidigt som arenan erbjuder stark exponering av Saabs varumärke nationellt.

Utöver arenanamnsavtalet gör Saab en extra riktad insats mot SDHL-laget. Dels genom att exponera loggan på matchstället, men också att möjliggöra att spelarna i SDHL-laget har samma förutsättningar som SHL-laget vad gäller material. Därtill väljer Saab att bli partner till LHC:s samhällsprojekt Tillsammans, med syfte att sprida kunskap kring rörelse och motion.

– Saab sätter ett stort värde på att samverka med det omkringliggande samhället på de orter där vi verkar. Vi vill i konkreta handlingar visa att Saab står starkt lokalt, nationellt och globalt. Sponsringen av Saab Arena i Linköping är ett av många exempel på detta. Sverige är en oerhört viktig marknad för Saab och det är därför glädjande att vi kan bidra på detta sätt, säger Ellen Molin, chef för Saabs affärsområde Support & Services.

Linköping Hockey Club, LHC, som är en av landets större ishockeyföreningar har under 2000-talet utvecklats till att både vara en stor förening med omfattande ungdomsverksamhet för unga killar och tjejer, samtidigt som man etablerat sig i eliten i en av de största sporterna i Sverige med sina representationslag.

Navet för verksamheten är Saab Arena, som är huvudarena för föreningens representationslag. Under säsongen 2019/2020 lockades representationslagens tävlingsmatcher 162 600 besökare.

Därtill bedriver LHC dagligen ungdoms- och juniorverksamhet i arenan. Saab Arena nyttjas också för restaurang- och besöksnäring, i form av lunchservering, konferensmöjligheter och event som är fristående från Linköping Hockey Club.

LHC vill vara mer än bara en ishockeyförening. LHC vill vara en aktiv del av Linköpings utveckling. Som exempel kan nämnas föreningens samhällsprojekt Tillsammans (där Saab är en partner) vars huvudinriktning är mot Linköpings barn och ungdomar. Exempel på detta är skolbesök, hockeybussen, Team 1217 med mera. Huvuddelen av projekten syftar till att uppmuntra till rörelse och motion i vardagen för barn och ungdomar.

– Det känns mycket bra att vi fortsätter det här samarbetet i ytterligare tre år, ett samarbete mellan parter som sätter Linköping på kartan i Sverige och världen. Det visar upp en fantastisk kraft och stärker bilden av Linköping både i vår stad och omvärld, säger LHC:s kommersiella chef Michael Sturehed.

Kommunikation Gustaf Douhán