Nu fyller vi 40 år!
Publicerad: 2016-08-04

Den 4:e augusti 1976 är en viktig tidpunkt i vår förenings historieskrivning. Det är tillika den första dagen i vår historia vilket betyder att vi idag fyller 40 år. Dessa 40 år har varit en resa från hockeyns bakgårdar och en ständig marginalisering till att bli en förening som är av intresse långt utanför stadsgränsen. Vår resa kommer att firas på ett flertal olika sätt under den kommande säsongen, varav några av dessa avslöjas idag. spännande saker som kommer att hända i Saab Arena kring våra hemmamatcher.

Arbetet med det kommande 40-årsjubiléet har pågått under en längre tid och det finns en hel del spännande saker som kommer att hända i Saab Arena kring våra hemmamatcher.

– Vi kommer att bygga upp våra matcher kring vår historia och de stora hjältarna från de olika tidsepokerna. Bland annat kommer vi att hylla en hjälte inför varje hemmamatch och bland dessa finns namn från de allra första åren blandat med lite mer sentida profiler, säger Peter ”Biffen” Karlsson, som själv har varit en engagerad supporter och LHC-profil sedan början av 80-talet.

Spelarhyllningarna i samband med våra hemmamatcher är blott en av flera saker som kommer att hända. Utanför Stora Hockeybaren i Saab Arena kommer en Wall of fame-placeras där det kommer att visas urklippta Corren-artiklar från 1976 och framåt.

När vi möter Djurgården hemma den 22:e oktober kommer gamla spelare från Linköpingshockeyn bli inbjudna för att ta del av firandet.

Vid ett antal tillfällen under säsongen kommer vi dessutom att spela i ett rött matchställ på hemmaplan. Hur tröjan kommer att se ut kommer att presenteras längre fram.

Mer information om det kommande 40-årsjubiléet kommer att presenteras i löpande takt under sensommaren och början av hösten.

– Det jag kan utlova redan nu är att det kommer att bli en fullspäckad säsong. Förhoppningsvis kan vi tillsammans med sportslig framgång få en riktig rolig höst och vinter, säger Peter ”Biffen” Karlsson.

Linköping Hockey Club – Tillsammans är vi starka sedan 1976.

Informatör Gustaf Pettersson
Huvudpartners