• Huvudsponsorer

Fredag Fre 22 Mars Mar
Lördag Lör 23 Mars Mar
Söndag Sön 24 Mars Mar
Onsdag Ons 27 Mars Mar
Torsdag Tor 28 Mars Mar
Fredag Fre 29 Mars Mar
Lördag Lör 30 Mars Mar
Söndag Sön 31 Mars Mar
Fredag Fre 5 April Apr
Lördag Lör 6 April Apr
Söndag Sön 7 April Apr
Fredag Fre 16 Augusti Aug
Söndag Sön 8 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Tisdag Tis 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt

En av Sveriges största talanger väljer Linköping HC

13 april 2018 17:29
Pressmeddelande

16-åriga Linnea Johansson kommer från Troja/Ljungby och har även representerat HV71 i SDHL-sammanhang men väljer nu att fortsätta sin karriär i LHC-tröjan. Linnea är en av de tjejer som till hösten påbörjar Ishockeygymnasiet i Linköping.


De som följde Stålbucklan, tjejernas motsvarighet till TV-pucken, kunde under de dagarna se vilken stortalang Linnea är. På åtta matcher gjorde hon häpnadsväckande 33(!) poäng, fördelat på 23 mål och 10 assistpoäng vilket också gav henne poängligasegern i turneringen.

Att hon nu väljer Linköping är ett intyg på den goda verksamhet som Kim Martin-Hasson och Madeleine Östling driver med Damlaget och Ishockeygymnasiet för tjejer.

– Linnea är väldigt talangfull, ung spelare som vi är glada över att ha valt vårt hockeygymnasium. Det ska bli otroligt roligt att se henne utvecklas hos oss, säger Kim Martin-Hasson.

Linnea beskriver sig själv som en skridskostark och puckskicklig spelare som alltid gör sitt bästa för och som vill hjälpa sina lagkamrater att bli bättre. Hon ser mycket framemot att flytta till Linköping.

– Det känns jättebra! Jag ser framemot att fortsätta utvecklas i en bra miljö. Skolan verkar vara jättebra och Linköping verkar vara en väldigt fin stad. Sen finns det väldigt många bra förebilder i LHC och det ska bli jättekul, säger Linnea.

Linnea spelade under förra säsongen med HV71 i SDHL, med Troja/Ljungby i Damernas Division 1 samt med Troja/Ljungbys U16-lag i U16 Elit.