En av Sveriges största talanger väljer Linköping HC
Publicerad: 2018-04-13
Pressmeddelande
16-åriga Linnea Johansson kommer från Troja/Ljungby och har även representerat HV71 i SDHL-sammanhang men väljer nu att fortsätta sin karriär i LHC-tröjan. Linnea är en av de tjejer som till hösten påbörjar Ishockeygymnasiet i Linköping.

De som följde Stålbucklan, tjejernas motsvarighet till TV-pucken, kunde under de dagarna se vilken stortalang Linnea är. På åtta matcher gjorde hon häpnadsväckande 33(!) poäng, fördelat på 23 mål och 10 assistpoäng vilket också gav henne poängligasegern i turneringen.

Att hon nu väljer Linköping är ett intyg på den goda verksamhet som Kim Martin-Hasson och Madeleine Östling driver med Damlaget och Ishockeygymnasiet för tjejer.

– Linnea är väldigt talangfull, ung spelare som vi är glada över att ha valt vårt hockeygymnasium. Det ska bli otroligt roligt att se henne utvecklas hos oss, säger Kim Martin-Hasson.

Linnea beskriver sig själv som en skridskostark och puckskicklig spelare som alltid gör sitt bästa för och som vill hjälpa sina lagkamrater att bli bättre. Hon ser mycket framemot att flytta till Linköping.

– Det känns jättebra! Jag ser framemot att fortsätta utvecklas i en bra miljö. Skolan verkar vara jättebra och Linköping verkar vara en väldigt fin stad. Sen finns det väldigt många bra förebilder i LHC och det ska bli jättekul, säger Linnea.

Linnea spelade under förra säsongen med HV71 i SDHL, med Troja/Ljungby i Damernas Division 1 samt med Troja/Ljungbys U16-lag i U16 Elit.

Kommunikation Gustaf Pettersson
Huvudpartners