• Huvudsponsorer

Jonas Fransson är tillbaka i LHC

25 september 2019 20:51
Pressmeddelande

Linköping Hockey Club gör en ändring på ledarsidan. Efter att målvaktstränaren Mikael Vernblom drabbats av skada som kräver längre tids frånvaro har Niklas Persson valt att ta in Jonas Fransson som hans ersättare.


Linköpings målvaktstränare Mikael Vernblom har drabbats av en allvarlig knäskada. Skadan är av den naturen att den kräver operation med tillhörande längre rehabiliteringstid. Mot bakgrund av detta har Jonas Fransson rekryterats till posten som målvaktstränare för LHC:s SHL-lag.

– Med anledning av skadan och det som väntar framöver så kommer jag inte kunna genomföra jobbet som målvaktstränare. Det känns väldigt bra att Jonas kommer in i mitt ställe, jag har haft möjligheten att jobba med honom i samband med våra målvaktscamper. Det känns som en väldigt bra lösning och jag önskar Jonas all lycka till, säger Mikael Vernblom.

Linköpings General Manager Niklas Persson är nöjd med lösningen.

– Det känns bra att vi fick till den här lösningen med Jonas. Vi har haft en öppen dialog med honom sedan i somras, då han samarbetade med Mikael Vernblom, och har försökt hitta en roll i föreningen. När den här möjligheten öppnade sig så föll det sig naturligt att Jonas får chansen att kliva in i rollen. Efter den resa som Jonas själv gjorde under sin karriär så har han mycket erfarenhet och kunskap som kommer att hjälpa våra målvakter. Jag ser att Jonas har en bra framtid som målvaktstränare framför sig. Att Jonas tidigare har spelat i föreningen och är välbekant med miljöerna vilket också är positivt, säger Niklas.

Jonas Franssons karriär som målvakt inleddes i Tranås AIF. Därefter hade han elitkarriär som sträckte sig över hela arton säsonger, med spel i HV71, Leksand, Rögle, Linköping och ett antal klubbar därtill. Nu ser han framemot nästa kapitel i karriären, nu som målvaktstränare.

– Det ska bli jättekul. Jag ser verkligen fram emot att få jobba med de här två målvakterna, Jacob och Jonas, säger Jonas i en intervju som du ser i spelaren ovan.

Hade du som ambition att bli målvaktstränare när du slutade spela?
– Ja, det hade jag. Jag gick hela stegen direkt efter att jag hade spelat och gjorde det på ett par månader. Så tanken var att jag ville hålla på med det här.

Jonas har redan inlett arbetet i LHC och gör sin första match i sin nya roll i morgon.