• Huvudsponsorer

Äldst och yngst förlänger med Cluben!

4 april 2017 15:20
Pressmeddelande

Den äldste respektive yngste spelaren stannar i Linköping Hockey Club. Niklas ”Pajen” Persson samt Adam Ginning har tecknat nya avtal och blir Cluben trogna i ett respektive två år.


38-årige Niklas Persson kliver därmed in på sin tredje säsong i LHC-tröjan sedan återkomsten till Östergötland. Han har de två senaste säsongerna burit fanan för Cluben i sin roll som lagkapten och varit viktigt för laget såväl på isen som i omklädningsrummet.

– Jag tycker att det är kul att stanna i LHC. Känns väldigt bra att det är klart och det är det här jag har velat hela tiden. Jag brinner för den här föreningen och det ska bli väldigt roligt att få fortsätta spela inför våra fantastiska fans. Jag känner också att jag fortfarande har en sak kvar att uträtta i LHC-tröjan, säger Niklas Persson.

General Manager Fredrik Emvall är mycket nöjd över att laget får behålla Niklas en säsong till.

– Att Niklas vill stanna här i Linköping är väldigt roligt. Han betyder väldigt mycket för oss som spelare och som ledare i vår grupp. Han visar varje dag vilket driv och engagemang han har för sporten och visar en ständig vilja att utvecklas. Vi är väldigt glada över att Niklas fortsatt kommer vara en viktig del i lagbygget och ambassadör för vår förening, säger LHC:s General Manager Fredrik Emvall.

17-årige Adam Ginnig fick under hösten 2016 göra sin första framträdanden i SHL. Adam, som är en stor talang sprungen från de egna leden, visade upp en imponerade utvecklingskurva och fick i slutskedet av grundserien spela tuffa matcher mot de bästa lagen, en uppgift som han genomförde på ett mycket bra sätt.

– Adam är en ung och utvecklingsbar spelare som har gjort stora framsteg under året. Vi är spända på att följa Adams utveckling under de kommande åren och sett till hans potential har han alla förutsättningar att bli en storback på lång sikt, säger Fredrik Emvall.

Adam har skrivit på ett så kallat rookie-avtal som sträcker sig över de kommande två säsongerna.

– Det känns väldigt kul att få den här chansen i LHC som är min moderklubb. Jag känner att jag har utvecklats mycket under säsongen och ser fram emot att få jobba vidare tillsammans med våra coacher för att utvecklas ännu mer, säger Adam.