• Huvudsponsorer

Lördag Lör 11 Januari Jan
Söndag Sön 12 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Fredag Fre 17 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Söndag Sön 19 Januari Jan
Måndag Mån 20 Januari Jan
Tisdag Tis 21 Januari Jan
Onsdag Ons 22 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Fredag Fre 24 Januari Jan
Idag 25 Januari Jan
Söndag Sön 26 Januari Jan
Onsdag Ons 29 Januari Jan
Fredag Fre 31 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Onsdag Ons 12 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Fredag Fre 14 Februari Feb

Kvartett förstärker Linköpings Hockey Club

16 april 2014 19:10

Vi kan idag meddela de första nyförvärven till LHC:s lagbygge säsongen 2014/2015. LHC förstärker truppen med två målvakter samt två forwards.


Målvakten David Rautio ansluter till Linköpings Hockey Club. David ansluter till LHC efter spel i Luleå och har skrivit på ett tvåårskontrakt med Linköping.

– David är en etablerad målvakt som vi tror kommer ha möjlighet att ta nästa steg i karriären i LHC, säger LHC:s Johan Hemlin.

David har under sin seniorkarriär representerat Luleå Hockey, Oskarshamn, Almtuna, Lillehammer, Piteå samt Bofors.

– När LHC hörde av sig så kändes det väldigt intressant att prova på något nytt. Det kändes jäkligt spännande och det ska bli väldigt roligt att komma dit. Linköping känns som en bra stad och en bra förening, säger David i en kort kommentar.

25-årige forwarden Nichlas Hardt är en spelare som trots sin ringa ålder har många års erfarenhet av elitishockey. Redan som sjuttonåring gjorde han sina första seniormatcher med Herlev i den danska ligan och har därefter representerat finska Tappara, Malmö Redhawks samt finska Jokerit.

– Det ska bli jätteskoj att komma igång och det känns helt rätt för mig. Jag ser fram emot att spela för Linköping och jag har bara hört bra saker om LHC. Det känns väldigt bra och LHC känns som en bra klubb för mig, säger Nichlas.

– Nichlas är en spelare som kommer bidra med kraft och energi till vårt spel. Det ska bli intressant att följa Nichlas utveckling i LHC, säger Johan Hemlin.

Nichlas har skrivit på ett tvåårskontrakt med Linköping.

Forwarden Broc Little återvänder till svensk ishockey för spel med Linköpings Hockey Club. Broc spelade under föregående säsong i Iowa Wild samt Springfield Falcons i AHL innan han avslutade säsongen i finska Jokerit. Broc har sedan tidigare erfarenhet av spel i Sverige efter sejourer i Västerås samt AIK.

– En spännande spelare som kommer att förstärka vår forwardsuppsättning, säger Johan Hemlin.

– Jag är glad över att återvända till Sverige. LHC är en bra organisation som har gjort bra ifrån sig under de senaste åren och som spelar en offensiv hockey som passar mig. Det är en bra möjlighet för mig och jag ser fram emot det, säger Broc.

Broc har skrivit på ett tvåårskontrakt med Linköping.

Målvakten Jacob Johansson återvänder till Linköpings Hockey Club. Jacob representerade LHC under två år som junior och spelade under föregående säsong med Tri-City Storms i den amerikanska juniorligan USHL.

– Jacob hade bra år som junior här i Linköping. Vi tror att han har fått extra erfarenhet under sitt år i USA. Planen är att låta Jacob inleda nästa säsong i Allsvenskan, säger Johan Hemlin.

– Det är oerhört skönt att vara tillbaka i LHC. Jag trivdes väldigt bra i Linköping under min juniortid och när jag visste att LHC var intresserade var det enkelt beslut att ta, säger Jacob.

Jacob Johansson kommer att representera LHC i två år framöver.