• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Söndag Sön 18 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Söndag Sön 25 Oktober Okt
Onsdag Ons 28 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Söndag Sön 1 November Nov
Torsdag Tor 5 November Nov
Söndag Sön 8 November Nov
Tisdag Tis 10 November Nov
Torsdag Tor 12 November Nov

Pettersen vill se ett offensivare LHC

25 september 2020 21:42
Intervju

Efter en godkänd norrlandsturné förra veckan, med tre av sex poäng med hem på bussen, laddar LHC:s SDHL-lag om. Nu väntar en helt annan typ av match när Göteborg kommer på besök till Saab Arena.


– Vi känner att vi i de senaste matcherna, mot MODO och Luleå, blev lite baktunga. Jag märkte på att laget att vi ryggade tillbaka lite när vi inte skulle göra. VI har kanske haft lite för mycket fokus på att vara bra defensivt. Så vi ska försöka hitta tillbaka till det offensiva- och passningsspelet och gå snabbt framåt, säger Thomas Pettersen.

Är det lätt att det blir så när man har pratat mycket om defensiven?
– Vi har haft stort fokus på defensiven, både i videomöten och ute på isen. Det påverkade hur vi uppträdde förra helgen. Visst, vi ska vara bra defensivt men vi ska inte bara spela försvarsspel. Det blir perfekt att möta Göteborg och försöka hitta tillbaka till den offensiva kraften.

Tror du att blir en matchbild i morgon med mycket puckinnehav för er?
– Det är något som jag både förväntar mig och kräver. Vi är ett lag som ska styra spelet ute på banan, så det finns ingen ursäkt till något annat.

Är det något spelare som har stuckit ut på sista tiden?
– Jag tycker att Matilda Af Bjur har visat framfötterna på senaste tiden. Hon har bara blivit bättre och bättre under säsongen och har visat att hon har en bra potential att utvecklas.

Hur ser läget ut i laget?
– Både Moa Wernblom och Malou Berggren kommer tillbaka i spel i morgon. Malou kommer att matchas in långsamt, medan Moa kommer att spela från start. Det blir bra för oss att få in ännu mer fart och arbetsmoral.

Moa Wernblom själv säger så här om sin efterlängtade comeback:

– Jag känner bara, äntligen. Det har känts som långa veckor sedan serien drog igång och man har fått stå vid sidan medan laget varit på is. Jag är otroligt laddad och glad över att kunna spela i morgon.