• Huvudsponsorer

Fredag Fre 11 Januari Jan
Lördag Lör 12 Januari Jan
Söndag Sön 13 Januari Jan
Onsdag Ons 16 Januari Jan
Torsdag Tor 17 Januari Jan
Lördag Lör 19 Januari Jan
Söndag Sön 20 Januari Jan
Måndag Mån 21 Januari Jan
Tisdag Tis 22 Januari Jan
Onsdag Ons 23 Januari Jan
Idag 24 Januari Jan
Lördag Lör 26 Januari Jan
Söndag Sön 27 Januari Jan
Tisdag Tis 29 Januari Jan
Torsdag Tor 31 Januari Jan
Fredag Fre 1 Februari Feb
Lördag Lör 2 Februari Feb

Andersson och Grillfors förstärker

22 april 2012 18:30

Andreas Andersson och Daniel Grillfors är namnen på LHC:s senaste nyförvärv. Samtidigt är ett nytt tvåårskontrakt med Christian Engstrand klart, vilket innebär att LHC kommer att satsa på en målvaktslösning med Christian och Andreas. Bakom dem finns två målvakter i Axel Brage och Marcus Högberg.


Grillfors ny back i LHC

29-årige Daniel Grillfors kommer ursprungligen från Enköping och fick sitt stora genombrott i allsvenska Västerås. De senaste sex åren har han representerat HV71, men nu är det Linköping som gäller de nästkommande tre säsongerna. Därmed är den sista backplatsen fylld.

- En stabil tvåvägsback med styrkor i såväl det offensiva som defensiva spelet. Han blir en viktig pusselbit i vårt framtida lagbygge, säger sportchefen Johan Hemlin.

- Linköping är en bra förening. Jag har alltid gillat att komma dit och spela matcher, säger Grillfors i en kommentar.

Målvaktssidan klar

Andreas Andersson, även han senast i HV71, är klar för spel i LHC. Ett tvåårskontrakt är påskrivet och klart med den 33-årige målvakten som är född och uppvuxen i Falun.

- Det känns väldigt roligt och spännande att gå vidare i karriären. Jag hoppas kunna hjälpa Linköping till stora framgångar, säger Andersson.

Andersson gick in i fjolårssäsongen som uttalad andramålvakt, men fick chansen i hela 23 grundseriematcher och motade 93,31% av skotten. Han har dessutom varit HV:s slutspelsval två år i rad.

- En stabil målvakt som kommer att bilda ett bra målvaktspar tillsammans med Christian Engstrand, kommenterar sportchefen Johan Hemlin.

Samtidigt står det nämligen klart att den 23-årige LHC-produkten Christian Engstrand har förlängt sitt kontrakt med ytterligare två år. Engstrand vaktade målet i 13 matcher med en räddningsprocent på 91,00%.

- Vi tar nästa steg med Christian och är mycket glada över att kunna förlänga hans kontrakt med ytterligare två år. En LHC-kille med fortsatt utvecklingspotential som vi nu vill ge chansen ordentligt att tävla om förstaspaden, säger Hemlin.

Christian Engstrand:
- Det känns bra med två nya år och det ska bli kul att få kampera ordentligt och visa framfötterna i Elitserien, säger han.