• Huvudsponsorer

Magnus Johanssons tröja hissas till taket

21 april 2016 13:30

Styrelsen i Linköping Hockey Club har beslutat att hissa LHC-tröjan Nr 7, Magnus Johanssons tröja, till taket i Saab Arena. Ceremonin kommer att äga rum söndagen den 25 september då LHC spelar hemmamatch i SHL mot Färjestad BK.


– Ett självklart val. ”Mange” är den överlägset största idrottsmannen som representerat Linköping och samtidigt gett avtryck i hela den stora idrottsvärlden. Inte bara överlägset störst, jag tror också att det kommer att bli svårt för någon att slå honom i framtiden också. Historiens störste, helt enkelt, säger klubbdirektören Anders Mäki.

Magnus Johansson:
– Att få ansluta till Mats, Stefan, Mike och Fredrik känns väldigt stort. De är alla spelare som är en stor del av Linköpings historia och att jag nu får bli en av dem är hedrande. Den här föreningen har varit en stor och viktig del av mitt liv under uppväxten och i min professionella karriär. Den här dagen kommer bli ett fantastiskt minne för mig och som jag kommer bära med mig resten av livet. Magnus gjorde sin debut i LHC:s A-lag redan som sjuttonåring och det dröjde inte länge förens han tog en ordinarie plats i LHC. Han representerade sedan sin moderklubb i dåvarande division 2 samt division 1 fram till 1997/1998 då han flyttade till Frölunda för spel i Elitserien.

Han blev Göteborg och Frölunda trogen under sex säsonger där han var med och bärgade SM-guld säsongen 2002/2003.

Efter en säsong i Schweiz och Langnau återvände Magnus till LHC i samband med lockout-säsongen 2004/2005. Det blev tre säsonger i LHC-tröjan med ett SM-silver 2006/2007 innan han fick chansen i NHL som 34-åring. I Nordamerika representerade han Chicago Blackhawks och Florida Panthers under en säsong innan han återvände till Europa för spel i Ryssland och Atlant Mystischi.

Efter en säsong i Ryssland återvände han återigen till LHC och den här gången för att stanna.

Magnus Johansson har under sin karriär spelat hela 795 matcher i LHC-tröjan. På dessa matcher han stått för 123 mål och 349 assist vilket ger totalt 472 poäng.

Magnus har dessutom representerat Sverige i Världsmästerskapen vid åtta tillfällen, vid OS-turneringen i Vancouver 2010 samt vid ett stort antal landskamper i Euro Hockey Tour.

Bland hans individuella utmärkelser finner vi Guldpucken 2009, Salming Trophy 2009 samt Guldhjälmen säsongen 2010/2011.

Biljetter till Manges match släpps redan kommande onsdag 27 april. Passa på att boka tidigt till matchen – det kommer att bli en höjdare!