• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 27 Mars Mar
Torsdag Tor 28 Mars Mar
Fredag Fre 29 Mars Mar
Lördag Lör 30 Mars Mar
Söndag Sön 31 Mars Mar
Fredag Fre 5 April Apr
Lördag Lör 6 April Apr
Söndag Sön 7 April Apr
Torsdag Tor 15 Augusti Aug
Fredag Fre 16 Augusti Aug
Torsdag Tor 22 Augusti Aug
Lördag Lör 24 Augusti Aug
Torsdag Tor 29 Augusti Aug
Lördag Lör 31 Augusti Aug
Tisdag Tis 3 September Sep
Söndag Sön 8 September Sep
Fredag Fre 13 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Fredag Fre 20 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep

LHC föryngrar rejält i A-laget

19 april 2012 09:15

För ett par veckor sedan blev LHC:s J20-lag Svenska Mästare. Nu står det klart att inte mindre än åtta(!) spelare från guldlaget skrivit på A-lagskontrakt med LHC. Och det kan bli fler. Föryngringsprocessen är tydlig.


LHC:s J20-lag nådde stora framgångar under fjolårssäsongen och avslutade det hela med ett SM-guld, efter övertidsvinst i finalen mot HV71. Något som kommer att synas runt A-laget till hösten där fyra nya kontrakt är påtecknade till de fyra som redan tidigare skrivit på A-lagskontrakt. LHC föryngrar alltså rejält i elitserietruppen med ungdomlig entusiasm och energi.

Tvåårskontrakt för kvartett

Jonatan Nielsen, landslagsback född 1993. Jonatan är en stor och rörlig back som läser situationerna på ett bra sätt. Han var en viktig kugge i J20-lagets försvar under fjolårssäsongen och gjorde tretton poäng på 44 matcher. Jonatan testade på A-laget redan ifjol med sju matcher i European Trophy och en i elitserien.

- Jonatan kommer att ingå i A-lagets backbesättning. Jag tror det finns goda möjligheter för honom att utvecklas rejält i år. Kombinationen J20 och A-lag kommer att bli bra, dessutom finns möjligheten att konkurrera om en plats i JVM-laget, säger sportchefen Johan Hemlin.

Bobbo Petersson, 19 år gammal (fyller 20 år om en knapp månad), var lagkapten i J20-laget under den gångna säsongen. Bobbo är en ledargestalt ute på isen och noterades för 23 poäng på 53 matcher från sin backplats.

- Tanken är att Bobbo kommer att spela allsvensk ishockey fullt ut i år. Förhoppningen är att han till säsongen 2013-2014 återfinns i Elitserielaget, kommenterar Hemlin.

Christopher Fish, landslagsspelare född 1993. Christopher är en stor och stark ytterforward med bra räckvidd. Han vann hela SM-slutspelets poängliga och gjorde mål i fem av sex matcher. Han fick redan smaka på Elitserien ifjol då han fanns med under fyra matcher tidigt hösten 2011.

- Christopher kommer troligen att inleda med LHC A. Därefter får vi se hur nästa steg ser ut. JVM är ett delmål för honom denna säsong, säger Johan.

Victor Öhman, född 1992, var en av de stora offensiva krafterna i laget i fjol. Han gjorde 52 poäng på 48 matcher (inklusive slutspel) och var i och med det bästa poängplockaren i laget. En relativt stor forward med bra blick för spelet som även spelade en match i European Trophy med A-laget ifjol.

- Victor har tidigare spelat allsvensk ishockey och så ser huvudspåret ut även denna säsong. Det är dock inte helt fastlagt än var Victor kommer att starta upp isträningen i höst.

Till denna kvartett ansluter även Markus Modigs, född 1992, även han en offensiv kraft i årets upplaga av LHC J20. Även Markus var med vid två tillfällen i fjolårets European Trophy.

- Markus har i dagsläget inget avtal med LHC men jag har goda förhoppningar om att det skall lösa sig under våren. Det är fortfarande ganska tidigt på säsongen. Huvudspåret är även här, spel i allsvenskan, fortsätter Hemlin.

Fler duktiga talanger

Sedan tidigare står även Mattias Bäckman, Linus Hultström, Joachim Nermark och Sebastian Ottosson från guldlaget under kontrakt. Alla dessa startar i år direkt i LHC-truppen. Det innebär att totalt 12 av 24 spelare har tagit vägen till A-laget via spel i LHC:s juniorverksamhet. En fantastisk siffra!

Ur det framgångsrika JSM-laget kommer Linköpings Hockey Club att fortsätta hålla övriga spelare under luppen och bidraga till att deras individuella utveckling fortsätter på bästa sätt. Det gäller främst de som nu tar klivet ur junioråldern och in i seniorsammanhang - Tobias Ställborn, Philip Venturi, Fredrik Falk och Victor Jigmalm. Därtill kommer ytterligare duktiga spelare som utvecklas vidare i LHC:s J20-lag även kommande säsong men som givetvis kan få smaka på A-laget, till exempel Claes Nordén, Jesper Pettersson och guldmålvakten Marcus Högberg med flera.

- Alla dessa spelare är i olika lägen i sin utveckling och även om konkurrensen är tuff uppe i Elitserien så försöker vi verkligen stimulera alla till att hitta rätt väg för varje enskild spelare vid en given tidpunkt, säger Hemlin.

A-lagsbygget fortsätter alltså och än är det inte klart.

- I och med detta är den yngre delen av truppen klar. Men vi skall besätta ytterligare ett par tre platser med spelare som har stor erfarenhet från elitspel, avslutar Johan Hemlin.

Framtiden är ljus för Linköpings Hockey Club!