• Huvudsponsorer

Ny veckouppdatering från SDHL-laget

25 maj 2020 16:28
Nyhet

Ökad belastning på såväl styrka som kondition. Det var vad som väntade SDHL-laget under föregående vecka. Moa Wernblom berättar i sin text vad laget gjorde under vecka 21.


Vi är nu fyra veckor in i den gemensamma barmarksträningen. Första uppstartsveckan bestod till största del utav fysiska tester och sedan dess har vi följt lagets gemensamma träningsupplägg. Det har varit en tuff inledning med fokus på längre intervaller och relativt många repetitioner på styrkeövningarna i gymmet.

Förra veckan introducerade jag er till våran tisdagstävling, mellan de äldre och de yngre spelarna i laget. Den här veckan blev det fotbollsmatch där det yngre laget tillslut lyckades vinna, efter en massa fusk. Kan någon förklara för mig hur man kan skjuta stolpe in, på ett skott med två meters höjd, när målet är gjort av två vattenflaskor? Ställningen efter matchen är nu 2-1 till de yngre laget och vi efterlyser en domare för att den här tävlingen ska kunna fortlöpa, eftersom de yngre laget bara hittar på egna regler. Efter matchen var det sura miner så vi bestämde oss för att splittra gruppen igen. Nej skämt och sido, vårt träningsupplägg ser lite olika ut utifrån ålder. De yngre tjejerna som går i skola och har hockeygym börjar morgonen med ett konditionspass och har efter den lagaktiviteten brottningsfys, den har de tillsammans med en brottningsinstruktör. Vi äldre som inte har kört kondition på morgonen har ett så kallat shufflepass, det innebär löpning 20 meter plus 40 meter, med 6 repetitioner gånger tre set. Vi har en minut på oss att springa och tiden som återstår när vi kommit i mål är vilotid. Detta är tisdagsintervallerna för de som kan vara med och springa. De få spelare som på grund av knäskador eller annat inte får eller kan springa har istället ett cykel- eller roddpass.

Onsdagar kör vi gympass, så även denna vecka. Gympasset består av snatches, benböj med stången fram och bänkpress. Alla övningar utförs i block och de tunga blocken med benböj och bänkpress utförs båda med åtta repetitioner bestående utav fyra set. Detta följt av sex övningar som alla genomförs i en löpande cirkel efter varandra. Övningarna vi gör i cirkeln är split squats, stående rodd och marklyft på ett ben med hantel. Vi gör även chins som ska bromsas fem sekunder på vägen ner, sittande utåtrotation och knäindrag på boll. Chinsen med fem sekunders paus ska göras i tre set med så många repetitioner man bara orkar, plus hjälp med två extra när du inte orkar fler. Den övningen kan jag varmt rekommendera om du vill få träningsvärk i ryggen. Jag försökte luska lite under passet hur många chins alla gjorde, men jag vet inte om alla smygtävlar mot mig eller vad det var, för de siffrorna var alla lagkamrater väldigt återhållsamma med. Jag får väl avslöja mina siffror så kommer det förmodligen komma spelare springandes fram på onsdag för att berätta sina resultat. Mina siffror den här veckan var 11, 9, och 7 stycken och sedan gjorde jag som alla andra två till i varje set. Dessa två utförs med hjälp av en kompis och betyder oftast att en lagkompis kastar upp den andra och att man sedan själv håller emot på vägen ner.

Torsdag var det som vanligt långa intervaller vid Vidingsjö och för de spelare som inte kan springa är det kilometers intervaller på rodd som gäller. Vi har under föregående vecka ökat allt i form av belastning både på konditionen och på styrkan. Den här veckan däremot ligger vi på samma belastning som föregående vecka och efter tordagspasset har vi några dagar med återhämtning. Detta innebär att vi plockar bort ett gemensamt styrkepass och vårt individuella konditionspass och byter ut det mot våra individuella rehabpass och ett lugnare 30 minuters konditionspass. Tanken är att våra kroppar efter tre tuffa veckor, ska få chansen att återhämta sig och på så sätt kunna ta till sig mer utav träningen.

Nu ska jag och de andra tjejerna i laget njuta av en lugnare helg. Ikväll blir det middag i solen på någon uteservering i stan. På fredag blir det eventuellt beachvolleyboll följt av gemensam tacokväll och på lördag ska alla i laget genomföra 30 minuter konditionsträning, men i lite lugnare tempo än vanligt. På måndag startar en ny intensiv träningsvecka och fram tills dess är det fullt fokus på återhämtning, vilket vi tycker att man gör bäst genom att umgås och äta god mat. Med detta sagt vill vi önska er alla en superhärlig helg, så hörs vi nästa vecka.

Ha det bra.