Linköping Hockey Club bokslut 20/21
Publicerad: 2021-06-15
Pressmeddelande
Linköping Hockey Club redovisar bokslut för säsongen 2020/2021.

Säsongen påverkades kraftigt av den pandemi vi fortfarande lever med och de restriktioner som den medfört.
Pandemin har slagit hårt mot vårt samhälle och mot många individer. Vi har stor respekt för detta smittsamma virus och känner stor sympati med alla som mist nära och kära eller på annat sätt drabbats av denna pandemi. Hela Sverige har pressats hårt och vi är fulla av beundran för alla inom vården som hjälpt vårt samhälle hantera en mycket svår situation. Hockey är viktigt, men sett i detta perspektiv så är det lätt att vara mycket ödmjuk. Ekonomiskt tar vi oss igenom säsongen 20/21 med ett, under rådande omständigheter, hanterbart underskott.

Vi är givetvis många inom LHC som arbetat hårt för att minimera underskottet och bland de riktiga hjältarna finns alla ni som gick med i vår nyemission ”Folkaktien”, alla samarbetspartners och säsongskortsköpare som ställt upp trots att ni inte kunnat se matcher live, personal och spelare som avstått lön och de ideella krafter som hjälpt oss hålla i gång verksamheten efter bästa förmåga. Underskottet på koncernnivå blir hanterbara minus 7 mnkr efter skatt, trots intäktstapp på drygt 30 mnkr. Detta beror, förutom på ovanstående, till stor del på Linköpings kommuns positiva inställning, de statliga bidrag vi erhållit, välvilligt bidrag från idrottsintresserad företagare i Linköping och fansens insamling. Utan dessa insatser hade vårt utgångsläge nu varit extremt utmanande.

Vi har fortsatt renodlingen av verksamheten och under året avslutat dotterbolaget LHC Ord & Bild. På grund av den drastiskt minskade omsättningen har vi tyvärr även tvingats varsla och skiljas från ett antal medarbetare under året. Omorganisation av verksamhet och personal från LHC AB till LHC Event samt ytterligare anpassning till SHL:s riktlinjer för redovisning gör att jämförelsetalen inom framförallt personalkostnader inte är relevanta i år.

Det egna kapitalet är nu 5,2 mnkr, vilket med marginal räcker för att klara de licenskrav som kommer i närtid. Dock är det hög prioritet att skapa positiva resultat och stärka det egna kapitalet de kommande åren. Detta är helt nödvändigt för att klara kommande, ökade krav för att erhålla licens att spela i SHL.

Bokslutet i sin helhet finns tillgängligt här.

Tacksamma för det starka stöd LHC erhållit under den gångna säsongen laddar vi nu inför fortsatt utveckling av spelare och förening för att nå de sportsliga resultat alla LHC-fans suktar efter.

Styrelsen genom
Roger Ekström
Ordförande Linköping Hockey Club

Kommunikatör & Presschef Gustaf Douhán
Huvudpartners