• Huvudsponsorer

Lördag Lör 1 December Dec
Söndag Sön 2 December Dec
Tisdag Tis 4 December Dec
Onsdag Ons 5 December Dec
Torsdag Tor 6 December Dec
Fredag Fre 7 December Dec
Lördag Lör 8 December Dec
Söndag Sön 9 December Dec
Tisdag Tis 18 December Dec
Onsdag Ons 19 December Dec
Onsdag Ons 26 December Dec
Fredag Fre 28 December Dec
Söndag Sön 30 December Dec
Lördag Lör 5 Januari Jan
Söndag Sön 6 Januari Jan
Onsdag Ons 9 Januari Jan
Torsdag Tor 10 Januari Jan
Lördag Lör 12 Januari Jan
Onsdag Ons 16 Januari Jan
Torsdag Tor 17 Januari Jan

Denise Altmann avslutar karriären

26 april 2018 15:25
Pressmeddelande

SDHL:s stora poängdrottning Denise Altmann har efter tio års spel i Linköping Hockey Club beslutat att avsluta sin karriär som hockeyspelare.

– Det är ett beslut som har växt fram de senaste åren och nu känns det rätt att sluta, säger hon.


Denise Altmann kom till Sverige som 20-åring till säsongen 2007/2008. Direkt gjorde hon avtryck med 29 poäng på 17 matcher, en poängsuccé som sedan fortsatte i samma takt.

Totalt blev det 365 matcher i LHC-tröjan, grundserie och slutspel inräknat samt 6 matcher i Europamästerskap för Damlag som LHC deltog i säsongen 2014/2015. På dessa 365 matcher blev det hela 625 poäng fördelat på 319 mål och 306 assist.

– LHC har gett mig alla förutsättningar att utvecklas och bli den bästa hockeyspelare jag kunde. Det är jag väldigt tacksam för! Jag har haft otroligt kul under alla år som jag med stolthet fick ta på mig tröjan med lejonet på bröstet. Nu ser jag fram emot ett nytt uppdrag inom klubben, säger Denise.

Denise kommer till hösten att ingå i ledarstaben för damlaget som individuell tränare där fokus främst kommer ligga på utvecklingen av våra forwards.

– Jag ska försöka att använda min erfarenhet och kunskap till att utveckla och hjälpa framförallt våra forwards. Det ska bli kul att se det hela från ett ledarperspektiv.

LHC:s klubbdirektör Anders Mäki har haft förmånen att följa Denises fantastiska karriär i LHC från det att hon kom till Cluben. Han lyfter fram Denises betydelse för LHC:s utveckling på damsidan.

– Denise har varit helt unik i svensk damhockey. Hon har spelat i LHC i samtliga 11 säsonger som vi har haft en enda toppserie i svensk damhockey, Riksserien och SDHL. Och dessutom producerat mål och poäng i fantastisk takt varje säsong, hjälpt LHC till två SM-guld och dessutom varit en av kaptenerna i laget de senaste fem säsongerna, säger Anders och fortsätter:

– Vi är både stolta över hennes medverkan i klubben och kan inte nog tacka henne för sina insatser som spelare i LHC. Definitivt en av de viktigaste pusselbitarna i LHC:s utveckling på damsidan. Självklart kommer vi att uppmärksamma henne på ett värdigt sätt och även för publiken vid en match kommande vinter.