Torsdag Tor 10 Mars Mar
Lördag Lör 12 Mars Mar
Söndag Sön 13 Mars Mar
Måndag Mån 14 Mars Mar
Onsdag Ons 16 Mars Mar
Torsdag Tor 17 Mars Mar
Måndag Mån 21 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Onsdag Ons 23 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar

Laget som ska jaga guldet börjar ta form!

18 april 2019 10:23
Pressmeddelande

Josef Nilsson, ny General Manager för SDHL-laget, börjar sätta truppen som ska jaga SM-guldet nästa säsong. Idag kan Linköping Hockey Club berätta om tre av spelarna som tar plats i truppen.


Forwarden Vilma Tanskanen är en 24-årig forward som närmast kommer från spel i Mercyhurst i den amerikanska collegeligan. Hon var siste spelare att bli utelämnad från Finlands VM-trupp som tog en historisk silvermedalj för en vecka sedan.

Hon beskrivs som en hårt arbetande tvåvägsforward som har goda möjligheter att vara en riktig målskytt. Vilma ansluter till Linköping när laget samlas i augusti. Hon har skrivit på ett tvåårskontrakt med option för år två.

Målvakten Eveliina Suonpää växte ut till en jätte under säsongens slutskede och var en viktig faktor i lagets slutspelsframgångar. Efter avslutad säsong i Sverige blev hon uttagen till VM-laget och fick chansen att vakta kassen i en av Finlands matcher under turneringen. Eveliina har skrivit på ett nytt ettårskontrakt.

Forwarden Annie Sjöstrand kom till Linköping redan som 13-åring och har därefter tagit vägen upp till A-laget genom föreningens olika lag. Under årets säsong spelade hon 21 matcher i SDHL samt ytterligare nio under SM-slutspelet. Annie har skrivit på ett ettårskontrakt.