Haug Hansen: "Vi spelar riktigt bra hockey i 40 minuter"
Publicerad: 2020-10-09
Nyhet
SDHL-laget fortsätter på den inslagna vägen. Under fredagskvällen besegrades serieledarna Brynäs med 5-3 och därmed lever möjligheten till en vecka med full pott.

När LHC vände underläge till övertag i den andra perioden var lagkaptenen, Madelen Haug Hansen i allra högsta grad en bidragande orsak. Dubbla mål från hennes klubba såg till att LHC gick ifrån till en tvåmålsledning.

– Det är alltid bra för självförtroende att få igång målskyttet tidigt på säsongen, säger hon efter matchen.

Efter en tuff inledningsperiod, där LHC spenderade nästan halva tiden i utvisningsbåset, blev det scenförändring till mellanakten. Därifrån höll LHC jämna steg med motståndarna spelmässigt och drog ifrån på resultattavlan.

– Vi spelar riktigt bra hockey i 40 minuter idag. Vi vinner alla 50/50-puckar, vi jobbar hårt och vi är starka i det defensiva spelet.

Just defensiven är en framgångsfaktor för LHC så här långt in i SDHL-säsongen.

– Vi har en väldigt bra struktur i det defensiva spelet. Sen har vi en målvakt i Stephanie som spelar otroligt bra och som ger oss en enorm trygghet.

Till det defensiva spelet ska tillskrivas karaktären och det uppoffrande spelet som LHC återigen visade upp.

– Det här är vår bästa match när det gäller karaktär. Vi kom igång mot Djurgården tidigare i veckan och vi fortsatte på det idag. Vi ska bara hitta ett sätt att komma ut med direkt från start i matcherna.

Kort efter matchen satte sig LHC-spelarna på bussen till Leksand, där morgondagens match avgörs.

– Vi har haft precis joggat ner, så nu ska vi sätta oss och fylla på med mat så snabbt som möjligt innan vi åker till Leksand.

Kommunikation Gustaf Douhán
Huvudpartners