Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Onsdag Ons 28 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Fredag Fre 30 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Söndag Sön 2 Oktober Okt
Idag 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Fredag Fre 7 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Söndag Sön 9 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Fredag Fre 14 Oktober Okt

Lagpresentation: TPS Åbo

31 juli 2011 15:56

Finska TPS Åbo är näst ut i vår serie av lagpresentationer. Storklubben från Turku hade ett mellanår ifjol, men är definitivt att räkna med när det vankas European Trophy.


En av de stora giganterna i finsk hockey de senaste två decennierna är TPS Åbo. Nio av lagets totalt elva titlar har kommit sedan 1989 och så sent som 2010 blev det guldfirande. Både Fredrik Norrena och Michael Holmqvist har upplevt ett guld med den finska storklubben.

Ifjol led man dock av en enorm baksmälla och tappade flera viktiga namn under sommaren. Resultatet blev också det väntade - trettondeplats och missat slutspel - för första gången sedan 1988!

Fakta - TPS Åbo

Tränare: Pekka Virta
Lagkapten: Janne Hauhtonen
Arena: HK Arena
Finska Mästerskap: 11
Placering: 13:e, missade slutspel
Hemsida: www.hc.tps.fi
Match: 4/9 @ Katrineholm

Notabla nyförvärv

Marek Schwarz - Tjeckisk talang som valdes i den första rundan 2004. Giftig högerplock (!) som stått för två bra säsonger i den tjeckiska ligans bottenträsk. Sex NHL-matcher på meritlistan med St. Louis Blues.

Tapio Laakso - Det mest meriterade nyförvärvet på forwardssidan. Assisterande lagkapten i KalPa förra säsongen och stod för 24 poäng på 67 matcher inklusive slutspelet. Duktig i båda zoner.

» Se laguppställning

Håll ögonen på

Ville Vahalahti - Hade ingen lyckad sejour i Linköping, men på hemmaplan trivs han bra. 124 poäng har det blivit sedan han kom tillbaka 2008 och flertalet landslagsuttagningar. Med den massflykt som drabbat klubben är han utan tvekan en av lagets viktigaste spelare.

Tomas Plihal - NHL-meriterat tjeck som tillsammans med landsmannen Michal Birner kan skapa en hel del oreda i anfallszon. Duktig även i det defensiva arbetet och har goda ledaregenskaper, något som märks av att han blivit utnämnd till assisterande lagkapten.