Haug Hansen sköt tre poäng till Cluben
Publicerad: 2021-01-17
Nyhet
Linköping tog en tung trepoängare när MODO besegrades på söndagseftermiddagen. Lagkaptenen Madelen Haug Hansen blev stor matchvinnare med sitt 2-1 mål från andra perioden.

Det var emellertid gästerna MODO som tog ledningen i matchen. Ett powerplay i den andra minuten resulterade i ett skott från Jaycee Magwood som styrdes in av Lina Ljungblom.

LHC:s replik kom ganska exakt på sekunden sex minuter senare. Gracen Hirschy hittade Celine Tardif med en fin passning varpå Tardif sköt ett skott som styrdes in av Marthe Pabsdorff Brunvold, norskans tredje mål för säsongen.

LHC tog sedan ledning i mitten av den andra perioden. Ingrid Morset skickade iväg ett rungande slagskott, som tog i ribban varpå Madelen Haug Hansen slog in returen i öppen bur.

Gästande MODO jagade kvittering i den tredje perioden men Stephanie Neatby visade varför hon betraktas som seriens bästa målvakt.

Med åtta sekunder kvar punkterades matchen när LHC:s Rhyen McGill satte pucken i tom målbur.