• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 3 September Sep
Fredag Fre 4 September Sep
Lördag Lör 5 September Sep
Lördag Lör 12 September Sep
Söndag Sön 13 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Söndag Sön 20 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Idag 26 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Tisdag Tis 29 September Sep
Onsdag Ons 30 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Söndag Sön 4 Oktober Okt
Måndag Mån 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Fredag Fre 9 Oktober Okt

Han är tillbaka för slå sig in i SHL-laget!

23 april 2020 15:42
Intervju

Efter ett år med BIK Karlskoga i Hockeyallsvenskan är den 19-årige forwarden Nikola Pasic tillbaka i Linköping. Ambitionen är glasklar, slå sig in som startspelare i SHL-laget.


Nikola Pasic kom till Linköping som förstaårsjunior och hockeygymnasiet. Efter tre framgångsrika säsonger, som bland annat innehöll SHL-debut och det första målet i seniorsammanhang, fick Nikola chansen att testa sina vingar i Hockeyallsvenskan under en säsong.

– Det var en väldigt lärorik säsong för mig och är det något som jag är glad för så är det att jag fick den här chansen och tog den. Det gick bra för laget och det gick bra för mig, både i BIK Karlskoga och med landslaget i Junior-VM. Det känns som ett bra år, säger Nikola.

Nikola, eller Niko som han kallas av sina lagkamrater, tycker att året i Hockeyallsvenskan gav honom en möjlighet att utveckla sitt spel för att kunna möta äldre och starkare spelare.

– Det jag utvecklade mest var att anpassa mitt spel till seniorhockeyn och att möta vuxna män. Jag behövde bli bättre på att möta större, starkare och smartare spelare.

När han skrev på för Karlskoga var det redan klart att han skulle återvända till LHC där ett SHL-kontrakt väntade på honom.

– Att vara tillbaka här känns väldigt kul. Jag har längtat efter att få komma tillbaka till Linköping för att vara en del av SHL-laget och att vara här för att träna. Det känns väldigt bra.

Han förväntar sig ett antal, ordentligt tuffa veckor framför sig, där hårt arbete och glädje ska vara två av ledorden.

– Jag är taggad på det. Det kommer krävas hårt arbete av oss, men vi ska försöka ha så roligt som möjligt. Det är också kul att träffa några nya som jag inte kände sedan innan och alla de som jag känner sedan tidigare.

Målsättningen för hösten är att som ovan nämnt, att slå sig in som startspelare i SHL-laget.

– Jag vill ta det steg för steg. Jag kommer jobba hårt fram tills det är dags att gå på is och sen blir det att anpassa spelet och ta det steg för steg. Jag vet inte riktigt vad jag har för förväntningar, men jag ska göra allt för att slå mig och bidra till laget.