Albin Lorentzon återvänder till LHC
Publicerad: 2018-08-22
Pressmeddelande
Linköping Hockey Clubs medicinska team inför den säsongen 2018/2019 är nu klart. Läkarduon Christer Andersson och Iannis Magounakis samt fysioterapeuten Sören Ivarsson fortsätter sina uppdrag och får nu förstärkning av naprapaten Henrik Gustafsson och massören Albin Lorentzon.

De två nyförvärven i det medicinska teamet har en sak gemensamt, att de båda har erfarenhet av Ishockey och elitidrott. Henrik Gustafsson nådde Division 1 med Osby som högst under sin aktiva spelarkarriär, men har i sin yrkesroll två säsonger med Malmö Redhawks på meritlistan.

– Det känns jättebra. Har man en gång varit i den här miljön så vill man komma tillbaka, det är en rolig miljö att jobba i och man får en väldigt bra relation till de man jobbar med. Jag kommer att jobba med undersökning och behandling av skadade spelare samt förebyggande behandling för att hålla spelarna friska, säger Henrik Gustafsson.

Albin Lorentzon är ett välkänt namn i LHC-kretsar. Han medverkade i 165 SHL-matcher samt 25 slutspelsmatcher i Clubens färger. Efter att Albin avslutade sin aktiva karriär 2016 valde han att börja studera till sjukgymnast, en utbildning som han är halvvägs igenom. I LHC:s medicinska team kommer Albin att fokusera på rollen som massör.

– Det är såklart väldigt kul och roligt att få komma tillbaka. Det känns bra att få vara nära isen igen även fast det är i en ny roll och jag ser fram emot att jobba med det medicinska teamet där jag ska fokusera på massagedelen, säger Albin.

Fredrik Emvall är nöjd med de två nyförvärv som han har knutit till laget runt laget.

– Jag tycker att vi får in en väldigt bra och bred kompetens med Henrik och Albin. Det är dessutom två killar som själva har spelat hockey och som vet vad som krävs i vår bransch som är väldigt resultatorienterad, säger Fredrik.

Kommunikation Gustaf Pettersson
Officiella leverantörer
Huvudpartners