J20 Forts: Storvinst hemma mot serieledarna
Publicerad: 2017-01-21

En fin utdelning och en fin match som LHC J20 tar med sig efter 6-2 hemma mot serieledande Färjestad BK.

På förhand en ordentligt prövning för Linköping, när man gästades av Färjestad BK.

När väl matchen startade visade sig en något mer målrik verklighet än vad som kanske trotts om innan nedsläpp.
- Fokuset har legat på det sättet att vi är medvetna om att vi skapat mycket och att vi ska fortsätta på samma sätt, då puckarna till slut kommer ramla in, vilket de definitivt gjorde idag, säger Pelle Torstensson, huvudtränare i LHC J20.

På lite mindre än 12 minuter in i första perioden hade man gjort fyra mål och hade en bekväm ledning med sig framåt i perioden.

Färjestad lyckades få till en reducering, både i slutet av första och under inledningsminuterna av andra perioden, men överlag spelade LHC med stort självförtroende och genomförde en bra match.

Man gör även 5-1 från Linköpings sida och därigenom blev matchen mer eller mindre stängt, även om gästerna lyckades komma framåt kunde man inte rå på läget särskilt mycket.

LHC:s försvarsspel och även målvaktsspelet spelade mycket väl och effektivt när det väl kom till spelplanen. Något som tränare Torstensson var nöjd med efteråt.
Vi lyckas vända spelet snabbt idag mot Färjestad. Att ta pucken uppåt när vi får grepp om den i egen zon och det tycker jag vi gör på ett härligt sätt under ett flertal gånger. I övrigt en bra utmaning med ett bra motstånd, en härlig match som vi fick se där ute, avslutar Pelle.

Matchen slutade till slut 6-2, med bl.a. glädje för både Arvid Costmar - debutant i J20-serien - samt Anton Björkman, som fick göra sina första mål i J20-sammanhang.