Fyra nyförvärv klara
Publicerad: 2012-04-10

Idag presenterar Linköpings Hockey Club säsongens fyra första nyförvärv på spelarsidan. Det handlar om backen Daniel Rahimi samt forwardstrion Simon Hjalmarsson, Eric Himelfarb (bilden ovan) och Johannes Salmonsson.

Rahimi första backförvärvet

Första nyförvärvet på backsidan heter Daniel Rahimi, senast i HV71. Han är en rejäl bit som mäter 190 cm i strumplästen och väger 98 kg. Rahimi, som fyller 25 år om knappt tre veckor, har även representerat Rögle i Elitserien. På meritlistan finns en fjärdeplats i JVM från 2007. Kontraktet är skrivet på två år.

Johan Hemlin:
- En lojal spelare med starka defensiva egenskaper.

Daniel Rahimi:
- Det känns spännande att komma till en klubb som LHC. Förutom fjolårssäsongen har man varit ett topplag under en längre tid och det verkar finnas en oerhörd revanschlusta där alla är sugna på nästa säsong.

Skyttekung från Luleå förstärker

Med sina 19 fullträffar var Simon Hjalmarsson Luleås bästa målskytt den senaste säsongen. Förutom målfarlighet och offensiva egenskaper är det en hårt arbetande forward som jobbar oerhört intensivt ute på isen. 23-årige Hjalmarsson, fostrad i småländska Gislaved, är klar för de nästkommande två säsongerna.

Johan Hemlin:
- En bra forward som vi har ögonen på under en tid. Det känns mycket bra att Simon väljer att komma till oss.

Simon Hjalmarsson:
- Jag ser verkligen fram emot att komma till LHC. Det blir en riktig utmaning.

Poängstark transatlant klar

Eric Himelfarb har skrivit på ett tvåårskontrakt. Den 29-årige kanadensaren avslutade nyligen sin femte säsong i Europa och kommer närmast från Rögle. 60 poäng - fördelat på 21 mål och 39 assist - från hans sida innebar en andraplats i Hockeyallsvenskans totala poängliga. Eric är en duktig tvåvägscenter som även matchades flitigt i boxplay.

Johan Hemlin:
- En spelare med fart och hög intensitet. Han har gjort bra ifrån sig i Allsvenskan och det ska bli spännande att se honom i elitseriekonkurrens.

Eric Himelfarb:
- Jag pratade med lite folk som spelat här tidigare och har bara hört bra saker. Jag kommer ta den rollen tränaren ger mig oavsett om jag ska göra poäng eller döda utvisningar. Jag har inga andra mål än att vinna.

Salmonsson följer med Melin

Johannes Salmonsson, 26 år, är klar för LHC. Forwarden följer med Roger Melin från AIK och har skrivit på ett tvåårskontrakt. Med sin tyngd och fart var Johannes en vass spelare i slutspelet där han placerade sig två i den interna poängligan med tio poäng på elva matcher.

Johan Hemlin:
- En spelare som kommer bidra med fart och energi i vårt lagbygge.

Johannes Salmonsson:
- Jätteroligt att komma till LHC. Det är en en spännande förening och det känns jättebra.

Redaktör Rasmus Hallgren
Huvudpartners