LHC-trio NHL-draftade
Publicerad: 2011-06-26

Det blev jackpot för LHC-spelarna i helgens NHL-draft. Hela tre spelare blev tingade, flest bland alla klubbar i Sverige och nytt rekord för LHC som lag.

Spelarna det handlade om var inga högoddsare. JVM-backen Klas Dahlbeck blev den som draftades först bland LHC-spelarna. Trots att han hade blivit förbisedd två år i rad gick han redan i tredjerundan då Chicago Blackhawks plockade honom. Svenske scouten Mats Hallin har varit en flitig gäst i Cloetta Center under säsongen och har fått upp ögonen för den stabile backen.

Joachim Nermark, rankad som nummer åtta i Europa, fick vänta till den fjärde rundan innan hans namn ropades ut. Det var Colorado som lade vantarna på den unge centern. Nermark gick som nummer 93 i hela draften och var Avalanche tredje val efter Gabriel Landeskog och Duncan Siemens.

Sist ut var LHC-produkten Mattias Bäckman. Det är tredje spelaren med LHC som moderklubb som draftas. Tidigare har Andreas Sundin (Detroit) och Jonas Junland (St. Louis) blivit tingade. Bäckman gick i den femte rundan som nummer 146.

Totalt draftades 28 svenska spelare vilket är rekord. Av dessa 28 var alltså tre från LHC (flest i Sverige) och även det var ett rekord för föreningen.

Redaktör Rasmus Hallgren
Huvudpartners