Förlust i första semifinalen
Publicerad: 2014-03-31

Linköpings Hockey Club förlorade den första semifianlen som spelades i Skellefteå Kraft Arena. Hemmalaget gick upp i en tvåmålsledning i den första perioden och LHC lyckades inte komma ikapp hemmalaget som därmed leder matchserien med 1-0.

Linköpings första riktigt heta målchans kom efter en minut när Mattias Sjögren fick fritt läge nära målburen och sköt ett skott som Markus Svensson reflexräddade.

Nästa stora chans för LHC kom två minuter senare då Simon Hjalmarsson träffade insidan av stolpen när LHC spelade sitt första powerplay i matchen. Kort därefter fick Skellefteå chansen i powerplay och då tog hemmalaget ledningen. Melker Karlsson vann pucken efter kamp med Daniel Rahimi, spelade sedan fram en fristående Joakim Lindström som avlossade ett direktskott som gick rakt upp i krysset bakom Christian Engstrand.

Efter hemmalagets ledningsmål handlade väldigt mycket i spelet om Skellefteås offensiv och hur de skapade ett antal bra målchanser som satte Engstrand i arbete.

I matchens tolfte minut utökade Skellefteå ledningen till 2-0. Oscar Möller tog sig förbi Daniel Rahimi lite för enkelt varpå han kom fri och överlistade Engstrand med ett avslut mellan LHC-målvaktens ben.

Den första perioden innehöll mycket känslor från båda håll och vid ett flertal tillfällen blev det stökigt i samband med målvaktsblockeringar. En intensiv förstaperiod med andra ord, en period som Skellefteå vann med två mål.

Skellefteå var fortsatt starka i inledningen av den andra perioden och kontrollerade spelet inledningsvis. Men ju längre perioden gick desto mer fick LHC att säga till om i det offensiva spelet.

Linköping fick allt mer tid i anfallszon och skapade därmed fler chanser. Joachim Rohdin skapade två chanser under samma byte och Chad Kolarik gav Markus Svensson problem när han avlossade ett vinkelskott.

Efter tolv minuter fick LHC sitt tredje powerplay i matchen och känslan var att en reducering var nära förestående. Men Skellefteå lyckades neutralisera LHC:s powerplay och hade god kontroll på Linköpings numerära överläge.

Mot slutet av perioden var det återigen Skellefteå som förde spelet och skapade bäst chanser. Hemmalaget fick dock ingen utdelning och det var alltjämt två mål upp för Skellefteå.

Under de första minuterna var det Skellefteå som förde spelet och gick till fullskalig attack mot Christian Engstrand. Hemmalaget radade upp chanser och LHC fick kriga ordentligt i egen zon.

Men återigen växte LHC ju längre perioden gick. Linköping tog kommandot i spelet och hade bland annat ett långt anfall som varade i nästan två minuters tid. Skellefteå stack upp emellanåt i en spelvändning men skapade inte speciellt mycket.

Linköping tryckte på ordentligt men Skellefteå spelade ett uppoffrande försvarsspel som såg till att LHC inte fick igenom skotten och de skott som gick igenom togs om hand av Markus Svensson.

Med tre minuter kvar valde LHC att plocka ut Christian Engstrand och spela med sex utespelare. Efter en minut med tom målbur utnyttjade Skellefteå det och gjorde 3-0 genom Melker Karlsson. Målet blev matchens sista och Skellefteå tog hem den första matchen vilket ger dem ledningen i matchserien.