• Huvudsponsorer

LHC åläggs med böter efter användning av illegal pyroteknik i samband med match

7 november 2019 14:49
Pressmeddelande

Idag kom domen från tävlingsnämnden gällande den illegala pyroteknik som antändes i samband med LHC:s bortamatch mot Oskarshamn. Nämnden dömer LHC till böter samt ett förbud mot flaggor under säsongen 2019/2020.


Med anledning av händelserna under matchen mellan IK Oskarshamn och Linköping HC 2019-10-19 där illegal pyroteknik användes har Svenska Ishockeyförbundets tävlingsnämnd meddelat sitt beslut i ärendet. Linköping HC beläggs med en straffavgift på 25 000 kr samt förbud mot användandet av alla typer av flaggor under resterande del av säsongen 2019/2020 inklusive slutspel.

– Jag har full förståelse för tävlingsnämndens beslut men tycker givetvis att det är tråkigt att vi och våra supportrar blir begränsade i hur vi kan stötta laget. Det är som oftast i sådana här situationer ett fåtal individer som förstör för många. Jag hoppas att vi under utredningen som fortfarande pågår får fram några namn eller lyckas identifiera flera av de ansvariga och få dessa åtalade, säger Pierre Petersson, säkerhetsansvarig i Linköping Hockey Club.