• Huvudsponsorer

Söndag Sön 8 September Sep
Fredag Fre 13 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Söndag Sön 15 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Onsdag Ons 18 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Fredag Fre 20 September Sep
Idag 21 September Sep
Söndag Sön 22 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Söndag Sön 29 September Sep
Tisdag Tis 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Fredag Fre 4 Oktober Okt

Klas Östman lämnar Linköping Hockey Club

12 juni 2019 10:30
Pressmeddelande

Linköping Hockey Club kan idag meddela att den assisterande tränaren Klas Östman lämnar föreningen. Klas har fått möjligheten att fortsätta sin tränarkarriär utomlands och LHC har tillsammans med Klas hittat en lösning där parterna går skilda vägar.


Klas Östman har en lång historia med Linköping Hockey Club. Han kom till LHC inför säsongen 2007/2008 och var under sex säsonger verksam som tränare inom juniorverksamheten. Efter en tvåårig utflykt till Frölunda kom han tillbaka som assisterande tränare i SHL-laget, en position som han har haft under de senaste fyra säsongerna.

– Jag har fått en möjlighet att fortsätta min hockeyresa utomlands och det är en möjlighet som man inte vet om den uppstår någon mer gång. Jag har alltid velat prova på det och när jag nu fick den här möjligheten så ställde jag frågan om det gick att lösa, något som Niklas gick med på. Det känns bra att LHC har ställt sig positiva till att hitta en lösning, samtidigt som det känns vemodigt att lämna nu när föreningen och laget är på väg mot någonting spännande. Jag har haft tio fantastiska säsonger i LHC och är väldigt tacksam för det som föreningen har gett mig, säger Klas Östman.

Niklas Persson kommenterar Klas Östmans avsked i ett avsnitt av LHC Podden som släpps under onsdagen.

– Klas kom med en förfrågan om att lämna och jag kände efter ett långt snack med honom, att det här var något som Klas ville göra. Han tog ett långt snack med Bert och han kände samma sak. Vi kände att det var bäst för båda parter, att för den här gången bryta, och låta Klas flytta vidare och istället göra en förändring på ledarsidan, säger Niklas.