LHC inleder semifinalspelet på bortaplan
Publicerad: 2014-03-30

Sedan avancemanget till semifinalspelet i torsdagskväll har Linköping ägnat tiden åt att förbereda sig inför reprisen på fjolårets semifinal. I grundserien skiljde det 35 poäng mellan lagen och dessutom vann Skellefteå fyra av de fem matcherna mellan lagen.

– Deras försvarsspel har varit konsekvent i 55 matcher plus matcherna i slutspelet. Vi har varit konsekventa i 17 matcher på slutet och har slarvat med det i serien. Det är mest det som gör att de tog 35 poäng mer än oss i grundserien och det är den stora grejen för oss, vi måste spela lika bra försvarsspel som Skellefteå och spela lika uppoffrande, säger Roger Melin. 

Hur ser du på att möta Skellefteå?
– För det första ska det bli väldigt kul. Vi möter regerande svenska mästarna så det blir en fantastisk utmaning. Det andra är att utmaningen består i att klara av att spela lika konsekvent i försvarsspelet som Skellefteå gör.

Tar ni med er något från fjolårets semifinalserie?
– Nej, det tror jag inte och det är svårt att göra det. Det är två nya lag som möts, det är två olika säsonger så vi börjar om från början och ska sätta ribban direkt. Jag är väldigt taggad för att möta Skellefteå, då jag har varit med och åkt ut ur semifinal mot Skellefteå två år i rad.

Läget i laget:
Backen Jonas Junland och forwarden Sebastian Karlsson återfinns alltjämt på skadelistan. I övrigt är samtliga spelare tillgängliga för morgondagens match.

Webredaktör Gustaf Pettersson