Idag avgörs eSHL

12 juni 2021 08:30
Nyhet

Sedan den 15:e mars har tolv klubbar kampat på vägen mot finalserien i eSHL. Nu återstår endast två lag, nämligen Linköping och Färjestad.


Under grundserien möttes lagen två gånger och båda matcherna slutade med uddamålsvinst för LHC. Det talar för en mycket spännande finalserie, som drar igång 12.00 idag.

– Vi är väldigt spända på den här dagen. Vi är medvetna om att vi går in i finalen med ett favoritskap eftersom vi är regerande mästare. Det känns väldigt motiverande att försöka spela hem den andra raka titeln i eSHL till Cluben, säger Casper Lundgren.

Det är ettan mot tvåan i grundserien som nu gör upp i en slutgiltig kamp över fem matcher. I slutspelet har LHC hittills gått obesegrade, medan Färjestad har tappat en match.

– Ser man till resultaten i grundserien känns det ganska logiskt att det är vi och Färjestad som ställs mot varandra.

Statistiskt sett ser det ut att bli en väldigt jämn matchning. Färjestad gjorde flest mål i grundserien, medan LHC var det lag som släppte in minst antal.

– Färjestad har en riktigt vass offensiv och de tre första spelarna i poängligan är deras forwards. Men vi har samtidigt en väldigt stark defensiv och framförallt mycket erfarenhet av att spela den här typen av matchserier, avslutar Casper.

Du ser finalserien på cmore.se med sändningsstart 12.00.