Intensiv avslutning på intensiv period
Publicerad: 2022-12-07
Nyhet
Linköping Hockey Clubs SHL-lag gör sig redo för höstsäsongens två sista skälvande dagar. Bortamatch mot Färjestad i morgon följs upp av hemmamatch mot HV71 på fredag.

– Vi ser fram emot att spela två matcher på två dagar. Vi vet också att det är de två sista innan ett längre uppehåll, så vi har ingen anledning att spara på något, säger Klas Östman.

Vad tänker du om matcherna?
– Det är två bra matcher, med mycket publik på läktarna och två arenor som skapar en härlig atmosfär. Vi vill fokusera på vårt spel, på våra prestationer och jag tycker att vi har tagit stora kliv framåt sista veckorna. Kan vi ligga kvar på den nivån kommer vi ha möjlighet att göra bra resultat de kommande dagarna.

De kommande dagarna är avslutningen på en intensiv period, där åtta matcher har avverkats på kort tid.

– Det har varit en intensiv period och vi har några som har haft lite besvär, både skademässigt och med sjukdomar. Jag tycker att gruppen är på ett bra ställe, vi har ett bra självförtroende och en stark tro på det vi gör.

Under onsdagen gjorde nytillskottet Jasse Ikonen sin första träning med LHC.

– Han såg pigg ut och verkar laddad på att komma in och spela. Sen ska vi inte förvänta oss några stordåd, men jag är säker på att han kan komma in och göra bra saker för oss. Det ska bli intressant att se honom i spel de kommande dagarna.

Hur är läget i laget i övrigt?
– Vi har lite frågetecken, så vi får se hur vi formerar oss i morgon.

Kommunikatör & Presschef Gustaf Douhán