Sturehed om arbetet med säsongskorten

8 april 2021 20:26

I veckan släpptes säsongskorten för nästa SHL- och SDHL-säsong. Med anledning av detta fick marknadschefen Michael Sturehed berätta litegrann om arbetet.


Säsongen har precis avslutats och direkt startar försäljningen inför kommande år. Hur har ni tänkt?

– Det stämmer att vi har dragit igång försäljningen och vi känner att vi inte vill vänta med att börja arbetet för nästa säsong. Det gäller att vara tidigt ute för alla som vill se elitidrott och speciellt ishockey till hösten 2021. Därför valde vi att lansera korten direkt efter påskhelgen, säger Michael.

Är det några stora skillnader från årets säsong?

– Både ja och nej. De säsongskortsinnehavare som har valt att efterskänka hela beloppet för säsongen 2020/2021, har möjlighet att köpa kort till den kommande säsongen för ett nytt pris. Övriga kommer att mötas av en prishöjning, som tyvärr är motiverad i rådande situation. Samtidigt räknar vi inte med att fylla arenarummet från start, utan de som köper säsongskort kommer få tillgång till platserna först. Målsättningen är att vi kommer ha ungefär samma antal säsongskortsinnehavare till kommande säsong och då räknar jag in både privatpersoner och företag i det.

Prishöjning säger du. Innebär det att vi kommer se en prishöjning även på lösbiljetter när det blir aktuellt att sälja dem?

– Vi kommer behöva höja priset på lösbiljetterna för den kommande säsongen och det är som en konsekvens av ett helt år utan några reella biljettintäkter. Givetvis är den ökningen något högre än den som är på säsongskorten, för det ska fortsättningsvis löna sig att köpa säsongskort.

Hur ser arbetet ut i övrigt?

– Vi stänger säsongen 2020/2021 under den här veckan. Från och med måndag är det fullt fokus på kommande säsong med alla de utmaningar som den kommer medföra. Vi har många utvecklingsprojekt inom alla områden, som kommer landa under våren och som jag hoppas de flesta kommer uppskatta. Vi kommer att presentera dessa löpande för att hålla våra trogna supportrar och partners uppdaterade.