• Huvudsponsorer

Fyra tillskott till LHC Dams lagbygge!

2 maj 2018 19:32
Pressmeddelande

Linköping Hockey Club kan idag meddela tre kontraktsförlängningar och ett nyförvärv till damlaget. Pernilla Winberg, Emilie Kruse Johansen och Lene Tendenes stannar och målvakten Eveliina Suonpää ansluter.


– Jag är väldigt glad över att Eveliina har skrivit på för oss och ser framemot att hon kommer till Linköping. Jag har bara hört gott om henne som person och målvakt. Det är en målvakt som har erfarenhet från både internationellt spel med Finland men också collegehockey i USA, säger Kim Martin-Hasson.

Eveliina kommer närmast från spel i den finska ligan där hon har representerat Lukko under de senaste två säsongerna.

– Jag ser fram emot att ta nästa steg i min karriär. Som målvakt är jag ganska stor och rör mig på ett bra sätt på isen vilket är en av mina stora styrkor, säger Eveliina.

Hur känns det att ha valt Linköping?
– Det känns riktigt bra att ha valt Linköping. Jag har hört väldigt många bra saker om laget och jag gillar verkligen Linköping som stad. Det känns hedrande att få representera LHC och jag ser väldigt mycket fram emot nästa säsong.

Forwarden Pernilla Winberg skrev på sitt kontrakt under eftermiddagens träff med LHC:s samarbetspartners.

– Jag hoppas att vi kan bygga damhockeyn ännu mer och närma oss Luleås satsning. Det är den resan jag vill vara med på, säger Pernilla.

Vidare har dessutom Lene Tendenes och Emilie Kruse Johansen förlängt sina avtal.