Varmt välkommen hem Jonas!
Publicerad: 2020-01-22
Pressmeddelande
Linköping Hockey Club är glada över att idag berätta att Jonas Junland är klar för en återkomst till moderklubben.

Nu står det klart att han är tillbaka i Linköping efter ett par år iväg från Cluben och därmed går han in på sin sjunde säsong i SHL-laget.

– Jag är väldigt exalterad och glad över att komma hem till Linköping och få spela i LHC igen. Att få komma in och spela i Saab Arena är någonting som jag ser fram emot väldigt mycket, då LHC och fansen i den här stan betyder mycket för mig. Det ska bli skitkul att få vara en del av det här laget och jag ser fram emot den utmaning som ligger framför oss, säger Jonas.

– Det är kul att Jonas kommer tillbaka till LHC. Det är en riktigt bra spelare, han är uppvuxen i stan, har LHC som moderklubb och känner väldigt mycket för hela föreningen. Det ska bli riktigt kul att se honom spela i LHC-tröjan igen redan i slutet på den här veckan, säger Niklas Persson, General Manager i LHC.

Under sin karriär har Jonas representerat Linköping vid 305 tillfällen, fördelat på 247 grundseriematcher och 58 slutspelsmatcher. Totalt har det blivit 99 grundseriepoäng och 27 slutspelspoäng.

Jonas har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2023/2024. Jonas befinner sig för närvarande i Schweiz och förbereder sig för flytten hem till Sverige. Planen är att Jonas debut kommer att ske när LHC spelar hemma mot Färjestad på lördag.

Kommunikation Gustaf Pettersson