• Huvudsponsorer

Linköping förlänger med Niklas Persson

20 maj 2020 11:00
Pressmeddelande

Niklas Persson förlänger sitt kontrakt som General Manager över säsongen 2021/2022 med option på ytterligare ett år. Det gläder LHC:s ordförande Roger Ekström. – Niklas är en väldigt viktig person i arbetet mot SM-final våren 2022, säger Roger.


Niklas har funnits inom LHC:s sportsliga organisation i två år och har under det senaste året haft huvudansvaret. Roger Ekström, ordförande i LHC, anser att Niklas under den här tiden har visat upp tydliga ledaregenskaper och ett driv att ta LHC:s sportsliga verksamhet framåt.

– Vi är nöjda med det arbete som Niklas har gjort inom den sportsliga verksamheten. Jag tycker att han har visat på stora ledaregenskaper, han har visat handlingskraft och varit väldigt drivande i att peka ut en riktning som går i linje med treårsplanen. Det är utan tvekan så att Niklas är en väldigt viktig person i arbetet mot SM-final våren 2022, säger Roger.

Niklas satt på ett kontrakt som sträckte sig över säsongen 2020/2021. Med ett drygt år kvar väljer LHC:s styrelse att förlänga det avtalet med ytterligare ett år med option på en ettårig förlängning.

– Att vi väljer att förlänga avtalet med Niklas redan nu är dels för att skapa arbetsro och att ingen av parterna ska gå in i den här säsongen med frågetecken kring nästkommande år. Sen är det så att kontinuitet är en viktig faktor för framgång. Det finns väldigt många exempel på det genom idrottshistorien. Förr i tiden var det spelarna som stod för kontinuiteten, men med ökade möjligheter för spelare att flytta runt i världen så har istället kontinuiteten förflyttats till tränare och sportsligt ansvariga.