Rivalmöte står näst på schemat
Publicerad: 2017-09-22
Inför Match
Linköping laddar om efter gårdagens overtimeförlust i hemmapremiären. Redan i morgon väntar rivalmöte mot HV71 i Kinnarps Arena. – Det kommer att bli hög fart med mycket skridskoåkning och kamp, säger Kristian Näkyvä.

Torsdagens hemmapremiär såg länge ut att bli en kul historia för LHC. Men en svag tredjeperiod satte käpparna i hjulet och Växjö kunde sedan avgöra matchen i overtime.

– Vi är naturligtvis inte glada när vi förlorar efter att ha varit i ledningen med två mål. Vi måste lära från det och göra bättre matcher framöver, säger Kristian.

Matcherna mot HV71 har under flera år varit de hetaste och tuffaste matcherna. Det fysiska spelet är ständigt närvarande och det finns en stor rivalitet mellan klubbarna, både på isen och på läktarna.

– Det kommer troligtvis vara mycket folk på läktarna i morgon och det är alltid matcher med hög tävlingsnivå. Vi ska fortsätta gå framåt, spela efter vår struktur och ha en bättre puckkontroll än vad vi hade senast. Då kan vi vara smartare med pucken och styra matchen mer.

Redan i säsongens andra match klev Kristian Näkyvä fram som målskytt, ett mål som stärker självförtroendet inför kommande matcher.

– Det är skönt att få det första målet ur vägen så att jag kan fortsätta framåt och förhoppningsvis göra fler mål.

White Lions kommer för andra hemmamatchen i rad att åka till bortaplan för att stötta laget. Man räknar med att ca 100 personer kommer att befinna sig på bortaläktaren i Kinnarps Arena.

– Känns skitbra att vi får ihop en resa till andra bortamatchen i rad. Läktarmässigt har det varit en bra start på säsongen, nu hoppas vi att vi får fira med laget i morgon, säger White Lions vice ordförande Fredrik Ahlberg.

Informatör Gustaf Pettersson
Huvudpartners