J20: SVENSKA MÄSTARE!
Publicerad: 2012-04-01

För första gången sedan 2006 har LHC erövrat JSM-guldet. Efter en stark upphämtning där 0-2 blev 2-2 avgjorde sedermera Markus Modigs i förlängningen!

Det var uppdukat för final under söndagen. LHC drabbade samman med HV71 som slog Rögle i sin semifinal. Till en början handlade det mestadels om ett ställningskrig där lagen turades om att byta målchanser. Fredrik Falk var nära med en inbrytning framför mål och Jonas Gunnarsson rånade Claes Nordén på returen.

HV71 tog, i takt med flertalet LHC-utvisningar, över alltmer och fick också utdelning. Sebastian Dyk prickade in 1-0 i spel fem mot fyra och halvminuten senare vallade Anton Bengtsson in 2-0 bakom Marcus Högberg.

I den andra perioden skulle det mesta komma att handla om LHC. Man stod för en riktigt bra period och tryckte ner HV71 gång på gång, men lyckades inte få in pucken. Tillslut kom dock reduceringen. Mattias Bäckman hittade Fredrik Falk på kanten, som bröt in och hittade nätet.

Linköpingspressen fortsatte och laget vann skottstatistiken med hela 18-8. Chanser saknades definitivt inte. Victor Öhman missade öppet mål och i den följande situationen blockerade en HV-spelare pucken i målgården och LHC tilldömdes ett straffslag. Christopher Fish träffade dock ribban och ställningen stod sig perioden ut.

LHC fortsatte på den inslagna vägen och var fortsatt heta i den tredje perioden. Man fick ett kanonläge att kvittera då Oscar Engsund visades ut för en puck out, dock utan att få utdelning.

HV71 kom upp i några få attacker, men annars var det LHC mot Jonas Gunnarsson, som storspelade i kassen. Tiden på matchuret gick fort och tiden började rinna LHC ur sanden. Med tre minuter kvar att spela åkte Johan Johnsson ut två minuter för tripping och LHC fick ett kanonläge att kvittera. Kvitteringen kom också sedan Linus Hultström prickat in 2-2 bakom en skymd Jonas Gunnarsson.

I förlängningen klev Markus Modigs fram. Han tog tag i pucken och prickade in 2-3 bakom Jonas Gunnarsson och JSM-guldet var i hamn!