• Huvudsponsorer

Hårt tryck på säsongskortsförsäljningen!

16 maj 2019 15:00
Nyhet

Det blåser friska vindar kring hockeyintresset i Linköping inför säsongen 2019/2020. Det märktes av redan under föregående säsong när publiksnittet ökade med sju procent. Nu ökar säsongskortsförsäljningen markant jämfört med samma tidpunkt 2018.


En ökad satsning på kommunikation och biljettpaketering gav ett mycket positivt utfall på biljettförsäljningen under säsongen 2018/2019. Under säsongen var Saab Arena utsåld vid tre tillfällen, den högst noterade siffran sedan säsongen 2008/2009 då arenan såldes ut fyra gånger under grundserien. Det gav ett ökat publiksnitt på sju procent, en anmärkningsvärd siffra med tanke på det sportsliga utfallet i form av missat slutspel.

Nu kommer en indikation på att intresset ökar ännu mer inför nästa säsong. Vid den senaste avstämningen av säsongskortsförsäljningen noterades en ökning med hela 31% jämfört med samma tidpunkt förra året. Den mest anmärkningsvärda ökningen är på Cluben Sittplats (Sektion G) där en tredjedel av platserna har köpts av säsongskortsinnehavare.

– Det finns många förklaringar till varför försäljningen har ökat. Dels ser vi en stor nyfikenhet på den nya inriktningen från SHL-laget med Niklas Persson som General Manager och Bert Robertsson som huvudtränare och dels har våra inledande rabatter, där vi bland annat inkluderade medlemskap i LHC, slagit väldigt väl ut, säger Daniel Björk Jonsson, Privatmarknads- och biljettansvarig i Linköping Hockey Club.

Daniel ser positivt på den fortsatta försäljningsperioden och är fullt inställd på att uppnå det tufft uppsatta målet, där säsongskortsförsäljningen förväntas öka inför nästa säsong.

– Vi har fått en bra start på försäljningen och jag är väldigt hoppfull inför återstoden av perioden. Vi har fortfarande fyra månader kvar till seriepremiär och kommer förhoppningsvis kunna addera några fler roliga erbjudanden och förmåner under sommarförsäljningen.

**Hur beroende är försäljningen av eventuella värvningar till SHL-laget? **
– Det är klart att om Niklas Persson landar några riktigt intressanta värvningar innan säsongen så kommer det att ge oss viss draghjälp i försäljningen och kanske locka någon tidigare kortinnehavare som inte har bestämt sig än.

En nyhet för året är att SDHL-lagets matcher i grundserien ingår i samtliga säsongskort. Den nyheten har mottagits mycket väl bland både nya säsongskortsinnehavare och de som har valt att förlänga.

– Vi märker att intresset ökar för SDHL-laget, det såg vi framförallt under finalhelgen där över 4000 åskådare besökte Stångebro Ishall under två dagar. Vi ville därför utveckla säsongskortet så att det blir det ultimata LHC-kortet, med det här kommer du in på alla matcher.

Ett separat säsongskort för SDHL-laget kommer att släppas till försäljning ju närmre säsongsstart vi kommer.

På torsdagskvällen arrangerar LHC en kväll för alla de säsongskortsinnehavare som valde att köpa sitt kort fram till och med den 12:e maj då den inledande kampanjen tog slut. Över 100 personer har anmält sig och kan se fram emot en kväll med rundvandring i SHL- och SDHL-lagets omklädningsrum samt skönt mingel med spelare och ledare.

– Det är jättekul att så många har anmält sig och vill komma ner till Saab Arena en torsdag i maj, när vädret utanför inte direkt vittnar om hockeysäsong. Det ser vi också som en tydlig indikator på att intresset är väldigt högt och att vi är på rätt väg.